Ένα βιβλίο για τον… Φώτη Μεταξόπουλο!
Showbiz

Ένα βιβλίο για τον… Φώτη Μεταξόπουλο!

«Χορεύοντας με το φως και το μετάξι» είναι ένας τίτλος που ταιριάζει γάντι στον Φώτη Μεταξόπουλο. Πρόκειται για το βιβλίο της ζωής του που έγραψε ο Κώστας Παπασπήλιος.

Ο Φώτης αποκαλύπτει τους μεγάλους έρωτες της ζωής του και τον τρόπο με τον οποίο έπεσε η αυλαία του γάμου του με την παρτενέρ και σύζυγό του Νάντια Φοντάνα.

Η συμβολή του στον χορό είναι τεράστια… Υπήρξε από τους λίγους που κατείχε τη «συνταγή» της επιθεώρησης και συνέβαλε πάρα πολλά στο φρεσκάρισμα του ελληνικού αυτού θεατρικού είδους. Η πορεία του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ξεκινώντας 19 χρόνων, αρκετά μεγάλος για χορό, πάλεψε κόντρα στις πιο αντίξοες συνθήκες. Πεισματάρης και δουλευτής, με βασικό εφόδιο το πάθος του, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή.

«Σήμερον ο Φώτης και ο φωτισμός» τιτλοφορείται το άρθρο του Γιάννη Καλαμίτση, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο. «Δεν ξέρω σε ποιον χρωστάει ο Φώτης Μεταξόπουλος την ευκαιρία να ξεκινήσει αυτή την πολύχρονη και εκπληκτική σταδιοδρομία του, αλλά ξέρω εκατοντάδες συγγραφείς, ηθοποιούς και χορευτές, που του χρωστούν τη δική τους. Κι ένας από αυτούς είμαι εγώ. Όποτε του έλεγα "Σου χρωστάω, μου έδωσες την ευκαιρία" μου απαντούσε: "Εσύ, είχες την ικανότητα να την εκμεταλλευτείς και να πετύχεις". Του Μεταξόπουλου του χρωστάνε πολλά, μουσικό θέατρο και κινηματογράφος. Του χρωστούν όλοι οι σημερινοί σκηνοθέτες που κάνουν καριέρα, αντιγράφοντας τον ακούραστο λάτρη της δουλειάς και των γυναικών» σημειώνει μεταξύ άλλων ο εκλεκτός συγγραφέας. Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Άγκυρα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved