Ποια Ελληνίδα ηθοποιός πουλάει 150 φορέματά της;
Showbiz

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός πουλάει 150 φορέματά της;

Η μία είναι λαμπερή πρωταγωνίστρια του θεάτρου και από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες των κοσμικών σαλονιών. Η άλλη είναι ένα εξάχρονο κορίτσι που είχε την ατυχία να γεννηθεί στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και να δολοφονηθεί από την τοξικομανή μητέρα της.

Οι "δρόμοι" τους συναντώνται στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα της οικονομικής κρίσης με έναν και μοναδικό σκοπό: να βοηθήσουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα κακοποίησης.

Η ηθοποιός είναι η Νόνικα Γαληνέα. Το κοριτσάκι είναι η αδικοχαμένη Ελίζα που κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε από τη μητέρα της και τον εραστή της τον χειμώνα του 1995 - είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και αποτέλεσε την αφορμή για να γεννηθεί η Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα».
Γι' αυτό και η Νόνικα Γαληνέα άνοιξε τις ντουλάπες της. Διάλεξε 150 βραδινά φορέματα - πολλά με υπογραφές οίκων υψηλής ραπτικής -, τσαντάκια, κολιέ, καρφίτσες, σκουλαρίκια και ζώνες και τα προσέφερε στην «Ελίζα». Ολόκληρη η ντουλάπα που χάρισε η Νόνικα Γαληνέα μεταφέρθηκε στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη - της οδού Πειραιώς - και από το Σαββατοκύριακο και με αποκορύφωμα τη Δευτέρα όλοι οι «θησαυροί» της θα αλλάξουν χέρια σε τιμές από 50 έως 500 ευρώ.
«Μπορεί να άδειασε το σπίτι μου, αλλά είχα ανάγκη αυτήν την περίοδο να προσφέρω κάτι ελάχιστο για ένα ζήτημα που με ευαισθητοποιεί όσο τίποτε άλλο: η κακοποίηση των παιδιών», είπε στα «ΝΕΑ» η Νόνικα Γαληνέα. «Νομίζω πως αυτή είναι η σωστή στιγμή για να προσφέρω αυτά τα ρούχα, διότι δεν καθορίζω εγώ τον χρόνο, αλλά ο χρόνος καθορίζει τα ρούχα που μπορώ να φορώ. Δεν βλάπτει η αυτοκριτική για να γλιτώσει κανείς το γελοίο. Οταν μπορεί δε να συνδυαστεί με την αξιοποίηση των ρούχων, μπορεί να γίνει πράξη και να βοηθήσει», συνεχίζει η γνωστή ηθοποιός.
Η ιδέα για την προσφορά της γκαρνταρόμπας στην «Ελίζα» ήταν της Νόνικας Γαληνέα. Η πρόεδρος της Εταιρείας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού Μαρίνα Καρέλλα την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Και δεν σκέφτηκε να δημοπρατήσει τα ρούχα και τα κοσμήματα για να κερδίσει περισσότερα χρήματα, όχι μόνο επειδή θεωρεί ότι «δεν το επιτρέπει η περίοδος της οικονομικής κρίσης», αλλά και επειδή «θέλαμε αυτά τα ρούχα να ξαναζήσουν, να τα φορέσουν νέες κοπέλες - γιατί όχι και ηθοποιοί. Ελπίζω να αποτελέσει ωραίο παράδειγμα η πρωτοβουλία της κ. Γαληνέα και να ακολουθήσουν κι άλλες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved