Διονύσης Σαββόπουλος: «Η κρίση μας αναγκάζει να σκεφτούμε περισσότερο απ’ όσο σκεφτόμαστε»
Showbiz

Διονύσης Σαββόπουλος: «Η κρίση μας αναγκάζει να σκεφτούμε περισσότερο απ’ όσο σκεφτόμαστε»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Διονύσης Σαββόπουλος είχε δηλώσει πως η Ελλάδα θα σωθεί μόνο όταν αποφασίσει πως «δεν θέλει να πεθάνει».

Μετά από καιρό και μιλώντας στο aixmi ο καλλιτέχνης ενστερνίζεται ακόμη την ίδια άποψη και πιστεύει πως η χώρα μας έχει ακόμα τη δύναμη για να βγει από την κρίση και να ανακάμψει. «Την έχει αυτή τη δύναμη. Πρέπει οι πολίτες να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά, γιατί το κράτος δεν μπορεί. Η πόλη δεν μπορεί πια να συντηρήσει τους κατοίκους της. Το οικονομικό μοντέλο που ακολούθησε απ' τα χρόνια του '50 – '60 και μετά, δηλαδή οικοδομές, εργολαβίες κλπ τελείωσε. Τώρα θα μας σώσει η επαρχία. Πρέπει εθελοντικά να αναπτυχθούν σχέδια, να δημιουργηθούν χωριά ή κωμοπόλεις υποδοχής, στην ύπαιθρο», λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος και δίνει το παρακάτω παράδειγμα.

Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ανέργων που μένει στο Παγκράτι με δύο παιδάκια, και έχουν τα πεθερικά στην Κυψέλη με μια σύνταξη, να φύγουν όλοι μαζί και να πάνε σε ένα χωριό ή κωμόπολη υποδοχής, για να αρχίσουν μια μικρή επιχειρησούλα με πολύ μικρές φιλοδοξίες, μ' ένα πολύ «μικρό» ΑΦΜ, να βγάζουν 1500 ευρώ το μήνα, να παίρνει κι ένα 100ρικο η εφορία, όχι για να περάσουν οι δύσκολες μέρες, αλλά για να αλλάξουν ζωή και ποιότητα. Και να δεσμευτούν όσοι καλλιτέχνες, άνθρωποι του θεάτρου κλπ θέλουν, να περνούν απ' αυτά τα μέρη της υποδοχής δύο φορές το χρόνο για να μη μένουν μόνοι τους οι άνθρωποι. Ξέρετε, ήδη οι πολίτες, χωρίς φωνές, συζητούν τέτοια πράγματα μέσα στα σπίτια τους. Θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε σε λίγο. Αντίστοιχα, κάποιος που βγάζει πάνω από 50.000 – 60.000 ευρώ το χρόνο, ας δίνει το 1/10 σε μια οικογένεια που να την ξέρει, ότι, π.χ. έμειναν άνεργοι και οι δύο.»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επίσης πιστεύει πως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θεωρεί πως παρά τη δυσμενή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας θα υπάρξει και θετική έκβαση στα πράγματα. «Η κρίση μας αναγκάζει να σκεφτούμε περισσότερο απ' όσο σκεφτόμαστε. Μας χρειάζεται η δημιουργική ανάσα, η παραγωγική φλόγα. Αυτό θέλω να δούμε, κι ας φτωχύνουμε», είπε.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved