Έφυγε από τη ζωή στενός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου!
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή στενός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου!

Έφυγε από τη ζωή ο σεναριογράφος και ποιητής Τονίνο Γκουέρρα, στενός συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου, του Φεντερίκο Φελλίνι, του Μικελάντζελο Αντονιόνι και των αδελφών Ταβιάνι.

Πέθανε σε ηλικία ενενήντα χρονών! Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όταν κατάλαβε ότι το τέλος πλησίαζε, αποφάσισε να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι, στην τοποθεσία Σανταρκάντζελο Ντι Ρομάνια, έξω από την πόλη Μπολόνια.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, «παράλληλα με την ανεκτίμητη προσφορά του στον χώρο του κινηματογράφου, ο Τονίνο Γκουέρρα δραστηριοποιήθηκε έντονα και στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος της μοναδικής ομορφιάς ιταλικών τοπίων».

Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει και τη βαθιά φιλία που συνέδεε τον Τονίνο Γκουέρρα με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Συνεργάσθηκαν, μεταξύ των άλλων, για τη συγγραφή του σεναρίου του «Μελισσοκόμου», του «Τοπίου στην ομίχλη», του «Μετέωρου βήματος του πελαργού» και της «Σκόνης του χρόνου».

Ο Ιταλός ποιητής και σεναριογράφος τού είχε αφιερώσει το τελευταίο του βιβλίο, ενώ είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικά και λίγες ημέρες πριν τον τραγικό χαμό του κορυφαίου μας σκηνοθέτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved