Μουσικοί Γιώργου Νταλάρα: «Αυτό που ζήσαμε ήταν η αλητεία και ο φασισμός σε όλο τους το μεγαλείο»
Showbiz

Μουσικοί Γιώργου Νταλάρα: «Αυτό που ζήσαμε ήταν η αλητεία και ο φασισμός σε όλο τους το μεγαλείο»

Οι άνθρωποι που συνοδεύουν τον Γιώργο Νταλάρα εδώ και χρόνια μίλησαν για όλα όσα έζησαν στις δυο συναυλίες του ερμηνευτή.

Οι μουσικοί του Γιώργου Νταλάρα περιγράφουν για πρώτη φορά πώς βίωσαν εκείνοι τις στιγμές των επιθέσεων που δέχτηκε τόσο ο τραγουδιστής όσο και εκείνοι που βρισκόντουσαν στη σκηνή μαζί του.

Ο πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης, δήλωσε στο ogdoo, «Αυτό που ζήσαμε νομίζω πως δεν έχει ξαναγίνει ούτε στα πιο υποανάπτυκτα κράτη του κόσμου! Η αλητεία και ο φασισμός σε όλο τους το μεγαλείο! Είναι τραγικό για έναν καλλιτέχνη να βγαίνει να παρουσιάσει τη δουλειά του, που για μας είναι η ίδια μας η ψυχή και να έρχεται αντιμέτωπος με τραμπούκους! Στα 45 χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας ο Νταλάρας μέσα από τις δουλειές του έδωσε ψωμί σε πολλές γενιές μουσικών. Πέρα από καλλιτέχνης όλοι εμείς οι μουσικοί που δουλέψαμε μαζί του, από τον πιο νέο μέχρι τον πιο παλιό, τον αγαπήσαμε και σαν πραγματικό ΆΝΘΡΩΠΟ! Έναν άνθρωπο που στεκόταν στον καθένα ξεχωριστά, όταν μάθαινε ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στην προσωπική μας ζωή.

Μας στέκεται και μας στεκόταν κάτι παρά πάνω από «θείος»! Πραγματικός πατέρας!

Η ώρα που τραγουδάει είναι για μας πολύ ιδιαίτερη και φορτισμένη από συγκίνηση, που μόνο αν είναι κάποιος μουσικός και παίξει μαζί του μπορεί να το νιώσει.

Κάθε φορά μας ζητάει να δώσουμε κι εμείς την ψυχή μας, για να μπορέσει να πάρει ενέργεια και να δώσει κι αυτός με τη σειρά του την ψυχή του στο κοινό και να βγει αυτό που βλέπετε κι ακούτε τόσα χρόνια. Φαντάσου να βλέπουμε λοιπόν επί 1,5 ώρα, 20-30 «ανθρώπους» να φέρονται με τόση λύσσα εναντίον του και εναντίον όσων συμμετείχαν επάνω στη σκηνή ... Πραγματική ιεροσυλία! Χρειάστηκε τόνους ψυχραιμίας να μην αντιδράσει καθόλου στις τόσο βίαιες και εμετικές προκλήσεις τους.

Και απέδειξε πόσο πραγματικός άντρας είναι! Πραγματικά για έναν τέτοιον άνθρωπο αξίζει να πέσεις μαζί του στη φωτιά! Δεν συνέχισε για να αποδείξει, ότι δε μασάει και ότι θέλει να προκαλέσει! Απλά ήθελε να δείξει ότι η μουσική όπως και κάθε μορφή τέχνης δεν φιμώνεται!!Και κάτι τελευταίο... κάθε γιαούρτι, καφές, καρέκλα, βρισίδια που εκσφενδόνιζαν αυτά τα παιδιά δεν πληγώνανε μόνο αυτόν! Πληγώνανε έναν, έναν όλους εμάς τους μουσικούς, αλλά και όλους τους καλλιτέχνες της Ελλάδας». Ο μπασίστας Θανάσης Σοφράς που περιέγραψε τις στιγμές εκείνες: «Όλοι είδαν, όλοι σχολίασαν, σχεδόν όλοι καταδίκασαν τα συγκεκριμένα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο Ίλιον. Κανείς όμως δεν αναλογίστηκε την επίδραση όλης αυτής της κατάστασης στον ψυχισμό του εκτελεστή και την εμπόδιση της καλλιτεχνικής έκφρασης που καλείται να έχει ο μουσικός συνεργάτης που βρίσκεται πίσω από τον τραγουδιστή. Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε συνθήκες χουλιγκανικής ατμόσφαιρας, να συνεχίζεις να παίζεις όσο γίνεται πιο άρτια τα κομμάτια, πολύ δε περισσότερο όταν το συγκεκριμένο υλικό κατά τα 2/3 είναι καινούργιο- διότι ήταν επιλογή του Νταλάρα ο προσανατολισμός σ' ένα πιο κοινωνικοπολιτικό ρεπερτόριο. Παρ' όλες τις δυσκολίες θέλουμε να πιστεύουμε ως μουσικό σύνολο, ότι αντεπεξήλθαμε επάξια στο δύσκολο αυτό έργο και να ευχηθούμε, να μη ξαναβρεθούμε στον πυρήνα τέτοιων θλιβερών γεγονότων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved