Κωνσταντίνος Μάνος: «Ασχολούμουν με την ιππασία εδώ και χρόνια»
Showbiz

Κωνσταντίνος Μάνος: «Ασχολούμουν με την ιππασία εδώ και χρόνια»

«Είναι στιγμές» που ο Κωνσταντίνος Μάνος ξεκλέβει χρόνο από τα γυρίσματα της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 για να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι.

Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό «TVBOX» για τη βοήθεια που προσφέρει στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, που εδώ και έξι χρόνια προσφέρει φροντίδα, θεραπεία και σπίτι στα κακοποιημένα άλογα: «Αφορμή για το ξεκίνημα του συλλόγου ήταν η παράνομη μεταφορά αλόγων υπό άθλιες συνθήκες. Έβαζαν ζώα ζωντανά δίπλα σε νεκρά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, με σπασμένα πόδια, χωρίς αξιοπρέπεια».

Πως έμαθε για το σύλλογο; Ο ηθοποιός δήλωσε: «Ασχολούμουν με την ιππασία εδώ και χρόνια. Για το σύλλογο ενημερώθηκα από την τηλεόραση, ήρθα σε επαφή μαζί τους και από τότε βοηθάω όσο μπορώ. Όλοι είμαστε εθελοντές».

Όσο για το πώς δραστηριοποιείται ο σύλλογος; Ο ηθοποιός είπε: «Γίνονται καταγγελίες για ζώα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα, πηγαίνουν κάποια μέλη της ομάδας στο σημείο, για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει, ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο σύλλογος να αναλάβει το ζώο, να το φροντίσει, να το θεραπεύσει, να το ταΐσει, να συμβάλει στην επανένταξή του με τη βοήθεια ενός καταπληκτικού εκπαιδευτή. Απώτερος σκοπός, φυσικά, είναι το ζώο να υιοθετηθεί. Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος φροντίζει δεκαεφτά άλογα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved