Showbiz

Η Νίνα Λοτσάρη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και την Μελίνα

Σε λίγο καιρό, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα στο Λονδίνο και θα προχωρήσει στην τέλεση ενός ελληνικού θεσμού. Την ίδια ώρα, όμως, η Αγγλία αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκεί όπου ανήκουν, στη χώρα μας. Ποια η άποψη της Νίνας Λοτσάρη σχετικά με αυτό το πολύκροτο ζήτημα;

«Θα δανειστώ από την όπερα μια φράση που τα λέει όλα: Οι άξιες πολιτείες δεν κοσμούνται από ξένα στολίδια αλλά από την αρετή των κατοίκων τους. Το θέμα είναι ότι με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν καταρριφθεί τα επιχειρήματα της Βρετανίας ότι δεν είχαμε χώρο να φιλοξενήσουμε και να συντηρήσουμε τα Μάρμαρα σωστά. Άρα, αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι για άλλη μία φορά γινόμαστε είλωτες ως έθνος και έρμαια της αλαζονείας και της απληστίας κάποιων που η συνείδηση δεν έχει χώρο να κατοικήσει στα ανήθικα μυαλά τους» τόνισε στο Glam.

Επόμενος στόχος της είναι η παρουσίαση της όπερας και στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε που όλος ο κόσμος και τα ΜΜΕ θα έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην αγγλική πρωτεύουσα; «Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν γύρω μας να μας κάνουν να χάσουμε βίαια την ταυτότητά μας, ως έθνος κοινώς να αφελληνιστούμε, θεωρώ ότι το πιο σοφό και το πιο καταιγιστικό μήνυμα οφείλουμε να το στείλουμε απευθείας από τα πάτρια εδάφη ενωμένοι, με μια φωνή και σύμπνοια. Εμείς δεν δανειζόμαστε την προσωρινή δύναμη καμιάς χώρας για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Η Μελίνα έλεγε: «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ...». Η Νίνα Λοτσάρη τι λέει; «Εγώ λέω ότι η απύθμενη και ανυπέρβλητη αγάπη της σπουδαίας αυτής προσωπικότητας για την πατρίδα της πρέπει να πλημμυρίσει και το τελευταίο κύτταρό μας ως Ελληνες που είμαστε και μόνο έτσι θα φέρουμε εις πέρας αυτά που μας φαίνονται απίθανα να γίνουν. Η φιλαυτία και ο ατομικισμός δεν έχουν θέση σε αυτόν τον αγώνα.»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved