Γιάννης Σπανός: «Όταν πρωτοάκουσα τους Pink Floyd έπαθα την πλάκα μου»
Showbiz

Γιάννης Σπανός: «Όταν πρωτοάκουσα τους Pink Floyd έπαθα την πλάκα μου»

Ο Γιάννης Σπανός μπορεί να είναι από τους σπουδαιότερους συνθέτες της χώρας μας, ωστόσο εκείνος δεν ακούει τα τραγούδια του αν και τα λατρεύει.

«Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ποτέ δεν τα ακούω στο σπίτι μου. Ίσως επειδή πολλές φορές βρίσκω λάθη». Ακούει όλα τα είδη μουσικής έχοντας βέβαια και κάποιες ενστάσεις.

«Σήμερα, λόγω της τεχνολογίας, τα τραγούδια είναι παρόμοια μεταξύ τους. Το ένα διαδέχεται το άλλο. Δεν μπορώ να ακούω τις κατασκευές. Και συνήθως ακούμε μόνο κατασκευές. Όλοι έχουν ένα μικρό στούντιο και σκαρώνουν τραγούδια. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Pink Floyd με την τεχνολογία έγραψαν μοναδικά πράγματα. Όταν τους πρωτοάκουσα, έπαθα την πλάκα μου. Το θέμα είναι να γεμίσει ένα τραγούδι την ψυχή σου πραγματικά και όχι με εφέ».

Ποια όμως είναι η «συνταγή» της επιτυχίας;

«Αν θες εσύ ή όποιος άλλος, έχω μια καλή συνταγή για φρικασέ. Η γοητεία της μουσικής είναι το ρίσκο. Η έλλειψή του σκοτώνει τη μουσική. Ότι δεν σφυρίζεται για μένα μουσικά δεν υπάρχει. Ίσως γι' αυτό προτιμώ τα τραγούδια που αγγίζουν την ψυχή και όχι το αφτί», δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved