Έτσι γλιτώνουν οι διάσημοι τους φόρους!
Showbiz

Έτσι γλιτώνουν οι διάσημοι τους φόρους!

Μέσω του χρυσού κόλπου της σύστασης εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, γνωστοί καλλιτέχνες καταφέρνουν να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους, σε σχέση με έναν άλλο φορολογούμενο με τα ίδια εισοδήματα σύμφωνα με «Τα Νέα».

Οι αμοιβές στα κέντρα ή από τη δισκογραφία και από τα πνευματικά δικαιώματα έχουν το προνόμιο να φορολογούνται έως και 25%.

Με τη σύσταση της εταιρείας, λοιπόν, που προαναφέρθηκε, οι περισσότεροι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της επιχείρησης και οποιαδήποτε δαπάνη αφορά αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, μειώνει τα καθαρά κέρδη της εταιρείας. Το ίδιο φυσικά δεν ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα, αν ένας μισθωτός έχει εισοδήματα 100.000 ευρώ και φορολογηθεί με βάση τη φορολογική κλίμακα θα επιβαρυνθεί με φόρο 31.400 ευρώ, ενώ αν Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης έχει καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 20% στο όνομα της εταιρείας, δηλαδή 20.000 ευρώ και στο υπόλοιπο ποσό των 80.000 ευρώ, όποτε αυτό διανεμηθεί στους εταίρους (δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός) θα παρακρατηθεί επιπλέον φόρος άλλο ένα 25%, δηλαδή άλλα 20.000 ευρώ.

Ομως, στην περίπτωση του επαγγελματία που έχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία στο όνομα της εταιρείας, οι δαπάνες που αφορούν τα αυτοκίνητα, τα ακίνητα... αφαιρούνται από τα ακαθάριστα κέρδη της εταιρείας. Επομένως, τα παραπάνω καθαρά κέρδη μπορούν να εμφανιστούν αρκετά μειωμένα και ο τελικός φόρος να είναι χαμηλότερος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved