Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα μέσα από τη δουλειά μου»
Showbiz

Νταλάρας: «Αισθάνομαι συνεχώς ενοχές για τα λεφτά που κέρδισα μέσα από τη δουλειά μου»

Ο Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξή του μίλησε για για τα λάθη του, την «παγίδα του καταναλωτισμού» και αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα!

«Στην Ελλάδα πάντα περνούσαμε δυσκολίες και κατορθώναμε να επιβιώσουμε. Η Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ όμως να είναι μία φτωχή χώρα με ελάχιστους πλούσιους πολίτες, που δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες έζησε μια ψεύτικη ευημερία. Αυτή η περίοδος πέρασε ανεπιστρεπτί. Είναι σαφώς τραγική η κατάσταση σήμερα, ειδικά με την ανεργία και η μόνη ελπίδα είναι ότι υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να ωριμάσουμε μέσα από αυτή την καταστροφή. Υπάρχει ελπίδα, μόνο αν ξεκινήσουμε από το μηδέν και ξαναφτιάξουμε το κράτος μας. Με υποδομές για την υγεία, την παιδεία, την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το δυστύχημα, ξέρετε, είναι ότι αυτό που βιώνουμε δεν είναι αποτέλεσμα δυστυχώς ανωτέρας βίας, αλλά εξυφάνθηκε όλα αυτά τα χρόνια και από ανέντιμους πολιτικούς αλλά και από πελατειακές σχέσεις που δημιουργήθηκαν από αφέλεια ή αμέλεια, στην καλύτερη περίπτωση, και από δόλο και κακουργηματικές στη χειρότερη. Αν δεν καθαρίσει αυτό το απόστημα, θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής στο περιοδικό DOWN TOWN της Κύπρου.

Όσο για το ποιοι φταίνε που οδηγηθήκαμε σ' αυτή την κατάσταση είπε: «Αυτό είναι μια εύκολη καραμέλα όταν μας βολεύει, ή μια γενικότητα που καλλιεργούν κυρίως κάποιοι πολιτικοί και ο τύπος. Βεβαίως, στην ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου για πολλά σοβαρά πράγματα, φταίνε και οι ξένοι. Οι ξένοι όμως δεν είναι πάντα οι ίδιοι. Η Μεγάλη Βρετανία, ας πούμε, φέρθηκε πολύ άσχημα στην Κύπρο, εγκληματικά. Η Αμερική, επίσης, μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο, έπαιξε κακό ρόλο. Η Ρωσία δεν έκανε το ίδιο, είτε μας αρέσει είτε όχι. Γενικώς, οι ξένοι δεν είναι εκεί για να μας τιμωρήσουν ή να μας κανακέψουν. Τώρα στην κρίση, η Γερμανία δεν μας φέρεται με τον ίδιο τρόπο που φέρεται η Γαλλία και η Ισπανία. Άρα όλα είναι θέμα και δικής μας πολιτικής και θέσης. Όσον αφορά το «κακό μας το κεφάλι» που λέτε, το χειρότερο είναι ότι τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνουν και αθώοι πολίτες, ενώ κάποιοι από τους παίκτες παίζουν βρώμικα παιχνίδια για πολιτικά ή ακόμη και για οικονομικά οφέλη».

Σ' ένα προσωπικό απολογισμό λαθών δήλωσε: «Η ζωή μας χαρακτηρίζεται από τα καλά και από τα λάθη. Εγώ έχω κάνει αρκετά και φαίνεται θα συνεχίσω να κάνω όσο είμαι παρών. Λάθη δεν κάνουν μόνοι οι ανενεργοί πολίτες, αυτοί που δεν εκφράζουν άποψη για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μεγάλο λάθος είναι να θέλεις πάντα αυτό που πιστεύεις, ακόμα και αν οι συνθήκες δεν είναι θετικές. Είναι, όμως, λάθος για τον εαυτό σου και ενδεχομένως για το συμφέρον σου, αλλά είναι καλό για την κοινωνία. Στον απολογισμό βλέπω ότι πολλές φορές έκανα τέτοια λάθη, στήριζα αυτά που πίστευα και προχωρούσα ακόμα και χωρίς συμμάχους. Δεν έχω κάνει όμως ποτέ, σας διαβεβαιώνω, λάθη αρχών. Δεν έχω αλλάξει ποτέ για κανένα λόγο και σε καμία συγκυρία τα πιστεύω μου και την ιδεολογία μου».

Όσο δε για τον καταναλωτισμό τόνισε: «Ο καταναλωτισμός είναι ένα παιχνίδι των αγορών. Έτσι κι αλλιώς είναι μάστιγα των καιρών, εδώ και δεκαετίες. Και ο περισσότερος κόσμος δεν έδειξε αντίσταση σ' αυτή την ξενόφερτη αντίληψη. Οι Έλληνες δεν ήμασταν έτσι ξέρετε, και υπάρχει ακόμα μια μερίδα ανθρώπων στην Ελλάδα, ακόμα και νέων, που δεν καταδέχονται, γιατί περί υγιούς εγωισμού πρόκειται, να μπουν σε αυτή την παγίδα του καταναλωτισμού. Πάνε μέχρι εκεί που είναι το μπόι τους, που λέγανε οι παλιοί. Επίσης ο καταναλωτισμός έχει μεγάλη επιρροή από την μόδα. Εγώ την μόδα δεν την ακολούθησα ποτέ»

Λόγω των Αριστερών του καταβολών αισθάνθηκε ποτέ ενοχές για τα λεφτά που κέρδισε μέσα από τη δουλειά του; Ο ίδιος απαντά: «Αισθάνομαι συνεχώς και δεν το έκρυψα ποτέ. Αμείφθηκα από τη δουλειά μου έντιμα και καθαρά. Δυστυχώς, ποτέ δεν τα κατάφερα να ταυτιστώ με τον σύγχρονο τίτλο του πετυχημένου, ώστε να μην αισθάνομαι ενοχές. Δεν ισοπεδώθηκα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved