Γιώργος Θεοφάνους: Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Showbiz

Γιώργος Θεοφάνους: Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μαθήματα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα παραδίδει από φέτος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών πληροφορήθηκαν για τη συνεργασία του μουσικοσυνθέτη με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους γιατί θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σ' ότι αφορά τη σύνθεση τραγουδιού στις διάφορες μορφές του στη σύγχρονη εποχή και όχι μόνο . Ο Γιώργος Θεοφάνους, σύμφωνα με το showbiz.com.cy, θα διδάσκει Σύνθεση - Song Writing και θα είναι τακτικός επισκέπτης, στο Πανεπιστήμιο αφού θα μοιράζει πλέον τον χρόνο του ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Πολλοί νέοι, με κλίση στη μουσική αναζητούν μουσική Παιδεία στην Κύπρο ανάλογου ή και καλύτερου επίπεδου, με αντίστοιχα εκπαιδευτήρια του εξωτερικού. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έδωσε λύση στους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων και ικανοποίησε μια διαχρονική ανάγκη, με διακεκριμένους καθηγητές και άρτιες εγκαταστάσεις. Το Μουσικό Τμήματα της Σχολής Τεχνών και Επιστημών Αγωγής αποτελεί πλέον μια βασική παράμετρο της πνευματικής δημιουργίας στον τόπο μας, με ουσιαστικές συνέργειες στα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ο Γιώργος Θεοφάνους από το 1989 ως σήμερα έχει συνθέσει περισσότερα από 600 τραγούδια, τα οποία ερμήνευσαν με τις φωνές τους πολλοί από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της εποχής μας και έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1990 του απονεμήθηκε το βραβείο ενορχήστρωσης στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Στα επίσημα μουσικά βραβεία της IFPI, έχει κερδίσει μέχρι σήμερα συνολικά εννέα βραβεία ΑΡΙΩΝ. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο Συνολικής Προσφοράς στα Μουσικά Βραβεία Κύπρου.

Τον Μάρτιο του 2010 δημιούργησε στη Γλυφάδα το "Μουσικό Εργαστηράκι", ένα πρότυπο μουσικό σχολείο για παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως και 18 ετών, εφαρμόζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στη μουσική και πάντα με εφαλτήριο την αγάπη του και την αγωνία του σαν πατέρας τεσσάρων παιδιών. Τον Σεπτέμβριο του 2010 δημιουργεί το πρώτο διαδικτυακό παιδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Από το Σεπτέμβριο 2012 άνοιξε και το Μουσικό Εργαστηράκι στην Λευκωσια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved