Η Τάμτα και οι Μέλισσες τραγούδησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης!
Showbiz

Η Τάμτα και οι Μέλισσες τραγούδησαν για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης πραγματοποιήθηκε η συναυλία που διοργάνωσε σε συνεργασία με το MAD η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αντισύλληψη «Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;»

που τελεί υπό την αιγίδα της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Αριστείδη Αντσακλή. Η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αντισύλληψη και η συναυλία πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Bayer.

Η Τάμτα με τους Cabin 54 και οι Μέλισσες τραγούδησαν live μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Mall στο Μαρούσι. Τη συναυλία παρουσίασαν η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς, που τόνισαν, ως πρέσβειρες της καμπάνιας, την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των νέων για τα θέματα αντισύλληψης.

Στο περίπτερο του Διάλεξε Στάση, τα νέα κορίτσια και αγόρια ενημερώθηκαν για τις επιλογές της αντισύλληψης που έχουν από την ομάδα της εκστρατείας και περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα www.your-life.gr – το πρώτο ολοκληρωμένο διαδραστικό portal με αναλυτικό υλικό σχετικά με όλες τις μεθόδους αντισύλληψης και τη σεξουαλική συμπεριφορά, το σώμα και την ερωτική και σεξουαλική ζωή γενικότερα. Επιπλέον, πληροφορήθηκαν για το μοναδικό πλεονέκτημα που τους παρέχει το site και που είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα: δίνει τη δυνατότητα στις νέες κοπέλες να θέσουν ερωτήματα στους γυναικολόγους του www.your-lifeg.gr και να λάβουν έγκυρες απαντήσεις εντός 48 ωρών σχετικά με ό,τι τις απασχολεί γύρω από τη σεξουαλική τους υγεία.

Fans της Τάμτα είχαν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αγαπημένη τους καλλιτέχνιδα από κοντά, έχοντας κερδίσει σε διαγωνισμό που είχε τρέξει από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Διάλεξε Στάση (https://www.facebook.com/yourlifegr?ref=ts), που αριθμεί ήδη πολλά μέλη.

Αποσπάσματα από τη συναυλία θα προβληθούν από το MAD TV.

Η Τάμτα δήλωσε: Χαίρομαι που αποτελώ μέρος αυτής της προσπάθειας που κορυφώθηκε με τη συναυλία, αλλά πρέπει και θα συνεχίζεται μέχρι οι νέες κοπέλες στην Ελλάδα να μάθουν ότι οφείλουν και μπορούν να προστατέψουν το σώμα τους και τη ζωή τους μέσω της σωστής ενημέρωσης για τους τρόπους αντισύλληψης, προλαμβάνοντας μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Το your-life.gr είναι ένας κατατοπιστικός οδηγός για όλες τις επιλογές που μπορούν να έχουν.

Η Μαίρη Συνατσάκη δήλωσε: Μόνο η σωστή ενημέρωση για τις επιλογές μας στο σεξ μπορεί να μας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις. Ας συμβουλευτούμε το your-life.gr, ας ρωτήσουμε τους γιατρούς του site για ό,τι μας απασχολεί, ας μιλήσουμε με τον γυναικολόγο. Ας διαλέξουμε τη μόνη σωστή στάση. Την Αντισύλληψη.

Η Άννα Πρέλεβιτς δήλωσε: Αυτό που γιορτάσαμε στις 26 Σεπτέμβρη είναι η ευκαιρία μας στη γνώση για την αντισύλληψη. Μια ευκαιρία που δεν πρέπει να στερούμαστε. Διάλεξε αντισυλληπτικό χάπι. Διάλεξε στάση. Αντισύλληψη και όχι ανασφάλεια.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης είναι μια παγκόσμια καμπάνια με όραμα έναν κόσμο όπου κάθε εγκυμοσύνη είναι επιθυμητή. Η αποστολή της είναι να βελτιώσει την ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη για να βοηθήσει τους νέους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.500 νέοι ηλικίας 15-24 ετών από 29 χώρες από όλον τον κόσμο, κατέδειξε τις κυρίαρχες τάσεις σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικής συμπεριφοράς, συγκρίνοντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τα τρία τελευταία έτη. Σύμφωνα με την έρευνα, ανησυχητικό είναι το ποσοστό των σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται αύξηση 110% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Εξίσου ανησυχητικά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των νέων που δηλώνουν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με καινούριους συντρόφους χωρίς να χρησιμοποιήσουν κάποια μέθοδο αντισύλληψης.

Από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

-Από τις 208 εκατομμύρια κυήσεις ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό μεγαλύτερο του 41% είναι ανεπιθύμητες

-215 εκατ. γυναίκες παγκοσμίως δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους με κάποια σύγχρονη μέθοδο αντισύλληψης

-Τα 2/3 των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων (ΣΜΝ) διαγιγνώσκονται σε νέους κάτω των 25 ετών

-1 στα 20 έφηβα κορίτσια θα νοσήσει από κάποια βακτηριακή μόλυνση που θα προκληθεί μετά από σεξουαλική επαφή ενώ οι λοιμώξεις αυτές παρατηρούνται ολοένα και σε μικρότερες ηλικίες

Παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους νέους που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχονται ότι έλαβαν σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο, το ποσοστό αυτών που θεωρούν ότι δεν είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με την αντισύλληψη είναι εκπληκτικά υψηλό. Τα αυξημένα επίπεδα του ποσοστού που δεν λαμβάνει κάποια μέθοδο αντισύλληψης στην Ευρώπη, οφείλονται σε λανθασμένες αντιλήψεις και μύθους για τις αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης όπως είναι η διακεκομμένη συνουσία, το μπάνιο ή το ντους μετά την ερωτική πράξη και η σεξουαλική πράξη κατά την έμμηνο ρύση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved