Καναδική εφημερίδα για τη σύλληψη Βαξεβάνη:«απίστευτη επίθεση στην ελευθερία του τύπου»
Showbiz

Καναδική εφημερίδα για τη σύλληψη Βαξεβάνη:«απίστευτη επίθεση στην ελευθερία του τύπου»

Με τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC κάνει λόγο editorial καναδικής εφημερίδας «The globe and mail».

Η εφημερίδα αποκαλεί τη σύλληψη «απίστευτη επίθεση στην ελευθερία του τύπου από μια δημοκρατική χώρα» και τονίζει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του κράτους να παρεμποδίσει τη δημοσίευση της λίστας, ενώ η όποια περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης μπορεί να αντιμετωπιστεί δικαστικά ως διαφορά μεταξύ ιδιωτών.

Επιπλέον, τονίζει ότι η λίστα βρίσκεται σε κάποιο ράφι για μια διετία, είναι επομένως δικαίωμα του κοινού να μάθει την αιτία. Το ελληνικό κράτος φαίνεται να λειτούργησε ως προστάτης μελών της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, των οποίων τα ονόματα είναι εγγεγραμμένα στη λίστα, τη στιγμή που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για περισσότερα μέτρα λιτότητας.

«Είναι καιρός για ευρύ δημόσιο διάλογο, καθώς στην Ελλάδα δεν προέκυψαν συλλήψεις φοροφυγάδων. Η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι πάντα διαφανής και οι κυβερνήσεις δεν λογοδοτούν πάντα, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ευρύτερο από την περίπτωση Βαξεβάνη, ο οποίος παίζει το ρόλο φακού, που προσπαθεί να φωτίσει τις σκοτεινές γωνίες» καταλήγει το δημοσίευμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved