Showbiz

Ravi Shankar: Έφυγε από τη ζωή ο γκουρού των Beatles

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο Ravi Shankar!

Ήταν ο μαέστρος του George Harrison και η πηγή έμπνευσης των Beatles.

Την ανακοίνωση του θανάτου την έκανε η οικογένειά του. Κόρη του είναι η διάσημη τραγουδίστρια Norah Jones, όπως και η μουσικός Anoushka.

Ο Shankar απεβίωσε σε νοσοκομείο στο San Diego, όπως ανακοίνωσαν τα ινδικά ΜΜΕ.

Ο ινδός πρωθυπουργός Manmohan Singh εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Σανκάρ, αποκαλώντας τον εθνικό θησαυρό και παγκόσμιο πρέσβη της ινδικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε δήλωση τους η γυναίκα του Sukanya Shankar και κόρηAnoushka είπαν ότι είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση. "Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και χειρουργών, το σώμα του δεν ήταν σε θέση να αντέξει την πίεση της χειρουργικής επέμβασης".

Από το 1938 μαθήτευσε κοντά στο μεγάλο Ινδό μουσικό Ustad Allauddin Khan Το 1957 πραγματοποίησε την πρώτη του περιοδεία στις ΗΠΑ. Το 1962 ίδρυσε την Kinnara School of Music στη Βομβάη.

Το 1965 και για λίγους μήνες, δίδαξε το σιτάρ στον George Harrison των Beatles, και πρώτοι αυτοί χρησιμοποίησαν το όργανο αυτό στις ηχογραφήσεις τους. Έκτοτε ο ήχος του σιτάρ χρησιμοποιήθηκε για μεγάλο διάστημα από τα rock συγκροτήματα. Η επιτυχία της περιοδείας του Shankar στις ΗΠΑ το 1967 ήταν τόσο μεγάλη που κλήθηκε να δημιουργήσει μουσικά τμήματα με φοιτητές σε σημαντικά αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια. Έτυχε επίσης μεγάλης αναγνώρισης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο Παρίσι αλλά και στην Αγγλία.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved