Σάκης Ρουβάς: «Μου φαινόταν αδιανόητο να παίξω ένα θεό»
Showbiz

Σάκης Ρουβάς: «Μου φαινόταν αδιανόητο να παίξω ένα θεό»

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό για τον Σάκη Ρουβά και την συμμετοχή τους στις Βάκχες, είναι πως ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Λιγνάδης, τέσσερα χρόνια προσπαθούσε να τον πείσει να δοκιμαστεί στο συγκεκριμένο ρόλο.

«Μετά από μια παράσταση στην Επίδαυρο, όπου συζητούσαμε για το έργο με διάφορους ανθρώπους του θεάτρου, με τους οποίους συναντηθήκαμε εκεί, είχα πει στον Δημήτρη πως θα ήθελα πάρα πολύ να παίξω στο θέατρο, να κάνω μια τραγωδία και μου έλεγε “μια τραγωδία έχω στο μυαλό μου που νιώθω πως πρέπει να κάνεις, τις Βάκχες του Ευριπίδη, και να ενσαρκώσεις τον Διόνυσο”. Εμένα, πάλι, μου φαινόταν αδιανόητο να παίξω ένα θεό. Δεν μπορούσα να κάνω τη σύνδεση, μου φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο να ενσαρκώσεις ένα θεό, που ξέρει το μέλλον, δεν ζει ανατροπές. Ο θεός μπορεί να είναι τέλειος, αλλά όταν αυτός επιλέγει να πάρει μια μορφή ανθρώπινη, όπως κάνει ο Διόνυσος, μέσα στο κομμάτι αυτής της ανθρώπινης μορφής εμπεριέχονται και όλα τα ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες, δεν είναι μόνο η μορφή που παίρνει, ενανθρωπίζεται, όπως έκανε και ο Ιησούς».

Γιατί, όμως, είπε φέτος το «ναι» που δεν έλεγε τόσα χρόνια; «Μετά από τόσο καιρό, η ιδέα ωρίμασε μέσα μου. Αυτή τη φορά ένιωθα έτοιμος να το κάνω, έτσι μπόρεσα να κάμψω όλες τις ενστάσεις που είχα πριν» εξηγεί στο People. Τι ήταν αυτό για το οποίο αγωνιούσε περισσότερο όσον αφορά στην ερμηνεία του; «Από τη στιγμή που είπα “ναι” μετά δεν είχα κάποια ανησυχία. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ακριβώς συμβαίνει αυτή η εσωτερική διεργασία, αλλά όταν πω “πάμε” δεν υπάρχει στο μυαλό η σκέψη ότι μπορεί να συμβεί κάτι λάθος. Από τη στιγμή που αισθάνθηκα πως έχει έρθει η στιγμή να το κάνω, δεν είχα πια καμία αμφιβολία. Όταν είμαι αποφασισμένος, δεν κάνω πίσω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved