Το φεστιβάλ Βόλου βραβεύει τον Γιάννη Βόγλη
Showbiz

Το φεστιβάλ Βόλου βραβεύει τον Γιάννη Βόγλη

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, η πόλη του Βόλου, θα βρεθεί στο επίκεντρο των ελληνικών κινηματογραφικών δρωμένων.

Από την Τετάρτη 28 έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, καθώς η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται πολύ θερμή και το πρόγραμμα του Argo Film Festival, του οποίου εμπνευστής είναι ο παραγωγός Terry Dougas της 1821 Pictures που δραστηριοποιείται στο Los Angeles και πραγματοποιεί μεγάλες Χολιγουντιανές παραγωγές, θα είναι πολύ πλούσιο.

Για άλλη μια χρονιά θα συνεχιστεί η παράδοση του Vollywood Lifetime Achievement Award με το πλέον γνωστό Vollywood Star που αφιερώνεται σε παλιούς ηθοποιούς που έχουν χαράξει εξέχουσα πορεία στο χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών. Η επίτιμη καλεσμένη του Φεστιβάλ πέρυσι ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου και το αστέρι της, θα κοσμεί το πεζόδρομο της παραλίας του Βόλου πλάι στο Αστέρι της Μάρθας Καραγιάννη (2011) και του Κώστα Βουτσά (2010). Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής χρονιάς θα είναι ο Γιάννης Βόγλης!

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να βοηθήσει τους Νέους να δημιουργούν ταινίες και να εκφράζονται μέσα από αυτές. Ήδη, από τα πρώτα δύο φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι πολύ ταλαντούχοι δημιουργοί Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Κώστας Σκύφτας οι οποίοι, με την υποστήριξη του Argo Film Festival γύρισαν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Short Fuse».

Στη λαμπερή αυτή εκδήλωση δίνουν το παρών μερικά από τα κορυφαία ονόματα του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, του αθλητισμού και του θεάματος, που με τη φρεσκάδα τους ξεσηκώνουν το πλήθος.

Την έναρξη του Φεστιβάλ τα τρία προηγούμενα χρόνια σήμαναν διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως, η Ελληνοαμερικανή ηθοποιός Νία Βαρδάλος, η οποία σε ζωντανή μετάδοση, καλωσόρισε τον κόσμο και μέτρησε αντίστροφα ώστε να ξεκινήσει επίσημα η πρεμιέρα με το κόκκινο χαλί, η Έλενα Παπαρίζου και ο Billy Zane την πρώτη και δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης.

Το φεστιβάλ πέρυσι υποδέχτηκε 117 συμμετοχές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Οι φετινές συμμετοχές ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά, αλλά μόνο οι 7 καλύτερες ταινίες μήκους θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν τα τρία Argo Film Festival Coolest Awards.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved