Η Έλενα Ακρίτα δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της
Showbiz

Η Έλενα Ακρίτα δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της

Η Έλενα Ακρίτα αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων της στέλνουν απειλητικά μηνύματα μετά από την έκδοση του βιβλίου της «Το μήλο βγήκε από τον παράδεισο».


«Υπάρχουν ορισμένοι θρησκόληπτοι ή κάποιοι που ανήκουν σε παραθρησκευτικές οργανώσεις, οι οποίοι προφανώς το θεωρούν "αμαρτωλό", "αιρετικό" ή οτιδήποτε άλλο, επειδή αντιμετωπίζει με χιούμορ τα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης. Για παράδειγμα, ο Κάιν λέει στη μαμά του "μαμά, πάω να σκοτώσω τον αδελφό μου" και η μητέρα του τού απαντά "μπουφάν να πάρεις, παιδί μου!". Αν αυτό κάποιοι το αντιμετωπίζουν ως βλάσφημο, λυπάμαι που θα το πω έτσι, αλλά δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να με σοκάρει είναι ότι σε μία εποχή που η ελληνική κοινωνία σαφώς συντηρητικοποιείται, το να ακούω και να διαβάζω απειλητικά και υβριστικά μηνύματα που λένε "θα κάψουμε το βιβλίο σου, δεν έχουμε πετρέλαιο και θα ζεσταθούμε", εμένα με τρομάζει. Και μόνο η σκέψη του να κάψεις ένα βιβλίο με συγκλονίζει, με ταράζει, θεωρώ ότι αυτό είναι ένας άκρατος φασισμός» δήλωσε στο Life.
Και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, δεν ιδρώνει το αφτί του κόσμου και των αναγνωστών. Και ευτυχώς. Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης δεν έχει καμία σχέση με το Θεό της Καινής Διαθήκης, που είναι γεμάτος μεγαλοθυμία και αγάπη. Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ένας εκδικητικός και σκληρός Θεός. Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι θεωρούν ότι η γυναίκα του Λωτ έγινε αλάτι, ο Μωυσής σήκωνε τα χέρια του και άνοιγαν οι θάλασσες, ή ότι ο Ιωνάς πέρασε ένα μαγευτικό τριήμερο μέσα στην κοιλιά μιας φάλαινας, ε, ας το κοιτάξουν! Λυπάμαι, εγώ όλα αυτά τα βρίσκω πάρα πολύ αστεία, οι αναγνώστες μου που έκαναν το βιβλίο best seller τα βρίσκουν επίσης αστεία και αυτή την αστεία πλευρά θέλω να αποδώσω με το βιβλίο μου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved