Θέμης Πάνου: «Η ταινία είναι όσο σοκαριστική είναι και η κοινωνία μας! Η αιμομιξία υπάρχει στο ανθρώπινο είδος»
Showbiz

Θέμης Πάνου: «Η ταινία είναι όσο σοκαριστική είναι και η κοινωνία μας! Η αιμομιξία υπάρχει στο ανθρώπινο είδος»

Ο Θέμης Πάνου, ο ηθοποιός που με την ταινία του Αλεξάνδρου Βρανά "Miss Violence" κέρδισε το βραβείο Volpi Ανδρικής ερμηνείας στο πρόσφατο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας μιλάει για την πολύ σκληρή, αλλά αληθινή ταινία που επίσης τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο...

Τι είπατε πάνω στο πόντιουμ;

"Ήθελα να μιλήσω ελληνικά, αλλά δεν υπήρχε μεταφραστής. Έτσι μισά αγγλικά και μισά ιταλικά, είπα "Για την πατρίδα μου, για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες ηθοποιούς".

Η Liberation χαρακτηρίζει την ταινία "μια ρυπαρή ιστορία βασισμένη σε βιασμούς και αιμομιξίες". Είναι η ταινία τόσο προκλητική ή σοκαριστική ώστε να προκαλέσει αυτά τα σχόλια ;

"Η ταινία είναι όσο σοκαριστική είναι και η κοινωνία μας. Όσο πιο υποκριτική είναι μια κοινωνία, τόσο πιο πολύ κάνει ότι σοκάρεται. Ρυπαρές ιστορίες με βιασμούς και αιμομιξίες γίνονται ανα τους αιώνες σε όλον τον κόσμο, όσο υπάρχει το ανθρώπινο είδος. Αυτήν τη στιγμή δεν συντελείται βιασμός της Αφρικής, της Λιβύης, των φτωχών επί Γης; Παράλληλα, όμως, σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει ούτε μια σκηνή βίας ή γυμνού σε ολόκληρη την ταινία (εκτός μια στιγμή που αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει).

Αυτό έγινε εκ προθέσεως γιατί σεβαστήκαμε το θέμα. Πριν από 2.500 χρόνια, ο Σοφοκλής έγραψε τον Οιδίποδα. Ένας Ιάπωνας από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ μου είπε "αυτή η ταινία είναι η ιστορία του Οιδίποδα από την ανάποδη"¨.

Πιστεύετε ότι η προβολή της ταινίας στην Ελλάδα θα προκαλέσει αντιδράσεις;

"Δεν το γνωρίζω. Πιθανόν ναι. Αντιδράσεις πάντα θα υπάρχουν, όταν θίγονται οικεία κακά. Η αιμομιξία π.χ. υπάρχει στο ανθρώπινο είδος. Μην κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε ή ότι το ξεχνάμε..."

πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved