Απεργία πείνας από μέλος των Pussy Riot
Showbiz

Απεργία πείνας από μέλος των Pussy Riot

Απεργία πείνας κάνει ένα από τα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot.

Μία από τις φυλακισμένες τραγουδίστριες, η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, ξεκίνησε σήμερα απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί όπως ισχυρίζεται δέχτηκε απειλές για τη ζωή της αφού κατήγγειλε τις συνθήκες «δουλείας» στο στρατόπεδο εργασίας όπου κρατείται. Σε επιστολή της που δόθηκε από τον συνήγορό της στα μέσα ενημέρωσης η 23χρονη αναφέρει: «Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, αρχίζω απεργία πείνας. Είναι μια ακραία μέθοδος, όμως είμαι πεπεισμένη ότι είναι η μόνη διέξοδος για εμένα σε αυτήν την κατάσταση. Απαιτώ να μας φέρονται σαν να είμαστε άνθρωποι και όχι σαν να είμαστε σκλάβες».

Στην καταγγελία της εξηγεί ακόμα ότι η «μπριγάδα» της, η ομάδα των γυναικών που ράβουν αστυνομικές στολές, αρχίζει δουλειά στις 7:30 το πρωί και σταματά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι γυναίκες κοιμούνται το πολύ τέσσερις ώρες κάθε νύχτα και παίρνουν μία ημέρα ρεπό κάθε ενάμιση μήνα.
Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το πόδι και τα δάχτυλα μιας γυναίκας που έπαθε κρυοπαγήματα καθώς «τιμωρήθηκε» να μείνει έξω επί πολλές ώρες μέσα στο καταχείμωνο. Μια άλλη κύρωση είναι η απαγόρευση στις γυναίκες να πλένονται και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, ή να τρώνε και να πίνουν νερό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved