Η άνιση μάχη της Πόλυς Πάνου με τον καρκίνο και οι επιθυμίες της για την κηδεία της
Showbiz

Η άνιση μάχη της Πόλυς Πάνου με τον καρκίνο και οι επιθυμίες της για την κηδεία της

«H Πολυτίμη Πάνου, ετών 73, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο» γράφει το ιατρικό ανακοινωθέν που μέσα σε λίγες λέξεις περιγράφει έναν πραγματικό γολγοθά.


Ήταν περίπου πριν από έναν χρόνο όταν οι δικοί της άνθρωποι ανήσυχοι για εκείνη γιατί έβλεπαν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά και συχνά προβλήματα με το αναπνευστικό της την πίεσαν να πάει να δει τι συμβαίνει. Κανενός το μυαλό τότε δεν πήγαινε σε αυτό το κακό. Όλοι, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας πίστευαν πως το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει με ευκολία οφειλόταν στο ότι κάπνιζε πολύ. Δυστυχώς για όλους η διάγνωση ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να δοθεί. Καρκίνος στους πνεύμονες. Κι αν όλοι έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους η ίδια η Πόλυ Πάνου μέχρι και πριν μπει για τελευταία φορά στο νοσοκομείο στις αρχές του καλοκαιριού ήταν αποφασισμένη να το παλέψει και πίστευε ότι θα το νικήσει. Γι' αυτό και δεν το έβαλε κάτω.

Παρά το γεγονός ότι μπήκε και βγήκε αυτόν τον ένα χρόνο στην εντατική πολλές φορές. Δεν γκρίνιαξε, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Στο τέλος της άνοιξης όμως η κατάσταση δυσκόλεψε σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν μπορούσε καθόλου να αναπνεύσει χωρίς την βοήθεια οξυγόνου. Μπήκε στο νοσοκομείο ξανά, μόνιμα πια. Κι εκεί ήρθε και η επιπλοκή. Μετάσταση του καρκίνου στα οστά. Κανείς από τους δικούς της ανθρώπους δεν ήθελε να το πιστέψει αλλά ήταν δυστυχώς αλήθεια. Και πλέον και η ίδια ψύχραιμη, όπως ήταν πάντα στη ζωή της, κατάλαβε πως η κατάληξη αυτής της ιστορίας δεν θα ήταν καλή.

Ζήτησε να της κάνουν ωραία κηδεία και ζήτησε από τις αδερφές της να της φορέσουν ένα ρούχο που άρεσε ιδιαίτερα στην ίδια. Σοκαριστικό ίσως για εμάς αλλά απόλυτα αληθινό και ταιριαστό για την ίδια που πάντα φρόντιζε όλους, στήριζε όλους και έδινε σημασία στις λεπτομέρειες. Γιατί η Πόλυ Πάνου ήταν μια γυναίκα με μεγάλη ψυχή.

Γεννημένη σε μια πολυμελή οικογένεια -7 παιδιά ήταν συνολικά- βγήκε στην δουλειά από πολύ μικρή για να επιβιώσει και να βοηθήσει. Και όταν πέτυχε δεν ξέχασε κανέναν. Σε όλα της τα αδέρφια αγόρασε από ένα σπίτι και φρόντισε μέχρι και για την επίπλωσή τους. Ποτέ δεν τους άφησε. Σοβαρή και μετρημένη δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Τα χρήματα που έβγαλε κατά την διάρκεια της τεράστιας καριέρας της τα επένδυσε όλα σχεδόν σε ακίνητα με πολύ προσεχτικές κινήσεις προνοώντας για το μέλλον. Έκανε δύο γάμους και το μόνο αγκάθι στη ζωή της ήταν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να αποκτήσει ένα παιδί. Προσπάθησε πάρα πολύ αλλά δεν τα κατάφερε. Και τότε ήρθε στη ζωή της ο μικρός Βαγγέλης. Το παιδί της ανιψιάς της, 28 χρονών σήμερα, που υιοθέτησε και λάτρεψε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Ποτέ της δεν του χάλασε χατίρι. Αυτόν σκεφτόταν και στο νοσοκομείο μέχρι και πριν από 20 περίπου μέρες που πια η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη. Από τότε δεν άνοιξε ξανά τα μάτια της μέχρι σήμερα το πρωί που οι γιατροί ενημέρωσαν τους οικείους της πως το μοιραίο είναι πλέον θέμα ωρών. Δυστυχώς βγήκαν αληθινοί.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved