Σωκράτης Αλαφούζος: «Έχοντας βιώσει τον χωρισμό των γονιών μου μες τη ψυχή μου ήθελα να έχω ένα γάμο που θα κρατήσει για πάντα»
Showbiz

Σωκράτης Αλαφούζος: «Έχοντας βιώσει τον χωρισμό των γονιών μου μες τη ψυχή μου ήθελα να έχω ένα γάμο που θα κρατήσει για πάντα»

Πληγώθηκε από τον χωρισμό του με την Βάσω Γουλιελμάκη ο Σωκράτης Αλαφούζος;

«Ναι με πλήγωσε. Έχοντας βιώσει τον χωρισμό των γονιών μου μες τη ψυχή μου ήθελα να έχω ένα γάμο που θα κρατήσει για πάντα. Ήθελα λίγο παραμύθι. Πολλές φορές η ζωή μας αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μπορεί να μην το επιθυμούσα αλλά συνέβη και η ζωή προχωράει» τόνισε στο ΕΓΩ. Ήταν εύκολο να το διαχειριστεί; «Όχι! Καθόλου. Είχα μεγάλες αντιστάσεις να το δεχθώ. Πολλές φορές βιώνουμε υποσυνείδητα σενάρια που έπειτα βρίσκουμε μπροστά μας. Μπορεί να βιώσεις τον πόνο τον αποχωρισμό την εγκατάλειψη ξανά και ξανά μέχρι να το συνειδητοποιήσεις και να το αποδεχτείς τελικά.»

Ο οποιοσδήποτε αποχωρισμός είναι σαν μικρός θάνατος. Συνέβη στην περίπτωση του χωρισμού του; «Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία είναι να πάψει ο καθένας μας να δίνει στον εαυτό του τον πόνο του αποχωρισμού, της εγκατάλειψης. Όταν έχεις συνηθίσει να ζεις τέτοια σενάρια από παιδί ασυνείδητα πας και ψάχνεις ανάλογες καταστάσεις να ξανά βιώσεις γιατί αυτό σου είναι οικείο. Όταν μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις πράγματα, τότε θα φέρεις άλλους ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή σου. Είναι η μόνη σωτηρία. Συνήθως κατηγορούμε τους άλλους για το τι μας κάνανε. Φυσικά έχουν ευθύνη όμως τους άλλους δε μπορούμε να τους αλλάξουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να αλλάξουμε εμείς μέσα μας και να μην προσφέρουμε στη ζωή μας τα ίδια σενάρια εγκατάλειψης και απώλειας. Πολλοί άνθρωποι δε μπορούν να ξεφύγουν από τα πλαίσια του δωματίου που έχουν κτίσει, δεν τολμούν να βγουν στην άλλη πόρτα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved