Διονύσης Σχοινάς: "Με τον Αλκαίο είμαστε πια αδέρφια"
Showbiz

Διονύσης Σχοινάς: "Με τον Αλκαίο είμαστε πια αδέρφια"

Τα τελευταία χρόνια ο Διονύσης Σχοινάς και ο Γιώργος Αλκαίος είναι στην κυριολεξία αχώριστοι. Αδέρφια, όπως λένε και οι ίδιοι. Συνέταιροι πια, στην δισκογραφική εταιρεία Friends Music Factory μοιράζονται την ίδια αγωνία για την βραδιά του Ελληνικού τελικού της Eurovision και την υποψηφιότητα του Γιώργου Αλκαίου με το τραγούδι “Opa”.

“Το τραγούδι το είχε περίπου δύο χρόνια. Το υπολόγιζε για Eurovision αλλά ξέρεις το κάθε πράγμα πρέπει να έχει το σωστό timing. Ο Γιάννης Αντωνίου του έδωσε την ιδέα και έβαλε και τους πρώτους στίχους. Το ακούσαμε στην εταιρεία και είπα ότι θα πάρω τηλέφωνο στην ΕΡΤ να δω αν προλαβαίνουμε να το ακούσουν γιατί θεωρούσα ότι είναι πάρα πολύ καλό κομμάτι. Έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτήν την στιγμή είμαστε μέσα στους 8 πλέον, από τους 10 που ήτανε αρχικά, που διαγωνίζονται στον τελικό της Ελλάδας.”

-Τόσα χρόνια δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με αυτό το θέμα, ούτε ως τραγουδιστής, ούτε ως συνθέτης, γιατί θα μπορούσε να γράψει για άλλους. Γιατί τώρα;

“Αυτή είναι μια ερώτηση που μας κάνουν όλοι οι φίλοι μας. Πως το αποφάσισε σε αυτήν την φάση της ζωής του, καλλιτεχνικά... και όλοι απαντάνε μόνοι τους πως για να το κάνει θα πρέπει να έχει πολύ καλό κομμάτι. Ξέρεις, είναι άλλο πράγμα να λες ότι γουστάρεις να πας στην Eurovision, κάποια στιγμή και άλλο να πηγαίνεις....”

-Λένε ότι για τους φτασμένους καλλιτέχνες δεν είναι και ότι καλύτερο.....

“Βέβαια δεν είναι.... Γι' αυτό και καταλαβαίνω τον φίλο μου αυτήν την στιγμή, πως αισθάνεται, τι άγχος μπορεί να έχει... Θέλαμε σε αυτήν την φάση όμως να μπούμε σε αυτό το πάρτι που λέγεται Eurovision... Θέλεις επειδή είναι καινούργια και η εταιρεία μας, η Friends Music Factory.... Θέλεις επειδή έχουμε βάλει ένα στοίχημα μέσα μας να καταφέρουμε κάποια πράγματα μαζί με τον Γιώργο... Θες γιατί το κομμάτι ήταν -και το ξέρω πως εκτίθεμαι τώρα που θα το πω- πάρα πολύ καλό.... Για μένα, δεν έχει πάει τέτοιο τραγούδι.....”

-Ε, τώρα, όλοι θα πουν ότι είσαι προκατειλημμένος γιατί είσαι ο κολλητός του....

“Έχουνε δίκιο.... Ας το ακούσουν όμως κι ας με πάρουν τηλέφωνο....”

-Ήταν εξ' αρχής αποφασισμένο να το τραγουδήσει ο ίδιος, ή απλά στείλατε το κομμάτι και με το ενδεχόμενο να το τραγουδήσει κάποιος άλλος;

“Στην αρχή, το κομμάτι μας ενδιέφερε να πάει. Αλλά το κομμάτι είναι τελείως Αλκαίος.... Δεν μπορούσε να το πει κανείς άλλος. Το ακούς και λες είναι...Γιώργος.”


-Δεν έχετε και δεν έχουμε όμως ακούσει ακόμα τα υπόλοιπα κομμάτια....



“Σαφώς. Ως Έλληνας βέβαια θέλω να πάει το καλύτερο κομμάτι. Δεν το συζητώ αυτό. Χρόνια αγαπάω την Eurovision, χρόνια την παρακολουθώ, την υποστηρίζω και την βλέπω με φιλαράκια στο σπίτι και πάντα ήθελα να να πάει το καλύτερο τραγούδι. Μακάρι να υπάρχει καλύτερο τραγούδι και να πάει. Απλά πιστεύουμε ότι έχουμε πάρα πολύ καλό κομμάτι.”

-Θεωρείς ότι ο ανταγωνισμός, ως πρόσωπα γιατί ως τραγούδια δεν τα ξέρουμε ακόμα, είναι ισχυρός για εσάς;

“ Πάντα. Οποιοσδήποτε που συμμετέχει σε ένα τέτοιο διαγωνισμό και έχει φτάσει στον τελικό, έχει ένα όπλο στα χέρια του. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι αναγνωρίσιμος ή όχι ή πόσο αναγνωρίσιμος είναι. Μπορεί αυτό που θα βγάλει στην σκηνή την βραδιά του τελικού να μας δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει μια καλή θέση.”

-Πολλοί καλλιτέχνες έχασαν στο τελικό από το άγχος τους, ενώ είχαν καλύτερα τραγούδια -κατά γενική ομολογία- από αυτούς που πέρασαν. Ο Γιώργος έχει άγχος;

“Κοίτα, δεν γίνεται να μην έχει άγχος. Θα πούμε ψέμματα αν πούμε ότι κάποιος δεν έχει άγχος για έναν διαγωνισμό. Από τη στιγμή που διαγωνίζεσαι, έχεις σίγουρα άγχος. Από την άλλη έχει ένα μεγάλο αβαντάζ. Έχει τραγουδήσει σε πάρα πολύ κόσμο, πάρα πολλά χρόνια και αυτό είναι υπέρ του.”

-Ο Γιώργος εκτός από καλλιτέχνης είναι και Πρόεδρος της εταιρείας μαζί με σένα. Λεπτή διαχωριστική γραμμή....

“Σαφώς. Και για εκείνον και για εμένα. Γιατί εγώ αυτήν την στιγμή πρέπει να δω τον Γιώργο, εκτός από αδερφό μου και συνεργάτη μου, ως καλλιτέχνη. Κυρίως ως καλλιτέχνη. Και τι θα έκανα ως εταιρεία σε έναν καλλιτέχνη που θα πήγαινε στην Eurovision και θα λεγότανε...Πέτρος...”

-Δηλαδή θα του βάλεις “χέρι” αν δεν συμφωνείς με κάτι;

“Φυσικά. Μου έχει δώσει αυτό το δικαίωμα να έχει ο ένας στον άλλον αυτήν την επιρροή. Κι εκείνος το κάνει σε μένα σε πράγματα που θεωρεί πως είναι λάθος γιατί με αγαπάει και με πιστεύει κι εγώ το ίδιο.”

-Συνδέεστε με φιλία πολλών χρόνων. Νομίζω ότι πια είσαστε αδέρφια....

“Είμαστε τελείως αδέρφια.”

-Έχει υπάρξει στιγμή που να έχετε σκεφτεί πως ίσως να μην έπρεπε να συνεργαστείτε γιατί αυτό θέτει σε ρίσκο την φιλία σας;

“ Είναι από τις λίγες φορές που θα πω την λέξη ποτέ. Γιατί έχω μάθει στην ζωή μου ποτέ να μην λέω ποτέ. Όταν έχει σχεδόν την ίδια κοσμοθεωρία με έναν άνθρωπο, όταν τον αγαπάς και όταν τον σέβεσαι και δεν πέφτει στα μάτια σου -σαν την σχέση έτσι- κρατάει. Ο Γιώργος ήταν πάντα μέσα στο κύκλο της δικής μου ζωής. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να κάνεις με τον φίλο σου δουλειά. Από τη στιγμή που έχουμε σχεδόν το ίδιο γούστο, αγαπάμε σχεδόν τα ίδια πράγματα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να χαλάσει την φιλία μας το οικονομικό ή αν σε κάτι δεν συμφωνούμε.”

-Έχετε το ίδιο γούστο ε; Ευτυχώς που έχεις παντρευτεί γιατί θα είχατε πρόβλημα....

“Το ίδιο γούστο στις γυναίκες δεν το έχουμε.... (γελάει)

-Εσύ δεν έχει σκεφτεί ποτέ να πας στην Eurovision;

“ Ήταν όνειρό μου να πάω.... Συμμετείχα κιόλας μια φορά και βγήκα δεύτερος. Το είχα όμως πάντα στο μυαλό μου, ότι για να πάει κάποιος πρέπει να έχει ξένο στίχο. Έτσι μου είχε κάτσει στο μυαλό... Για να.. έχουμε μια θέση στον ήλιο.... Αλλά δεν είναι έτσι τελικά. Και αυτό το κατάλαβα πρόσφατα. Αν το κομμάτι και η μουσική είναι καλά μπορείς να πας με οποιαδήποτε γλώσσα. Περάσαν τα χρόνια, είδα και να συμμετέχουν άνθρωποι που μπορεί να το κάνουν πολύ καλύτερα από εμένα, δεν έκατσαν και οι συγκυρίες.... Αλλά είδες... μπορεί τώρα να πάω με τον αδερφό μου..”

-Οι Εθνικές επιτροπές θεωρείς ότι βοηθούν ή δυσκολεύουν τα πράγματα;

“Σίγουρα δυσκολεύουν. Εμείς έχουμε μόνο όπλο το τραγούδι και χρόνια αυτό ήταν το μοναδικό μας όπλο και η παρουσία εκείνης της βραδιάς.”

-Αν δεν περάσετε θα απογοητευτείς;

“Ε, δεν θα απογοητευτώ; Θα στενοχωρηθώ...”

-Αν το τραγούδι που θα περάσει είναι καλύτερο;

“Θα στενοχωρηθώ γιατί σίγουρα κάνω κάποια όνειρα. Αλλά από εκεί και πέρα, θα χαρώ πιο πολύ αν πάρει καλή θέση η Ελλάδα, όποιος κι αν πάει.”

-Ποια είναι η δική σου γνώμη για τον αποκλεισμό της Κατερίνας Αυγουστάκη;

“Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το πράγμα. Αν έχει γίνει επί τούτου, ή από βλακεία κάποιου... Η ΕΡΤ μας είχε πει όμως σε όλες τις εταιρείες, ότι το κομμάτι δεν πρέπει να ακουστεί ως τις 5 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτό ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός. Δεν είμαι εγώ όμως αυτό που κρίνει. Η ΕΡΤ είναι...”

-Ποια συμμετοχή της Ελλάδας στα χρόνια που έχουν περάσει πιστεύεις ότι άξιζε κάτι καλύτερο και αδικήθηκε; Μην πεις της Καίτης....

(γελάει)
“Της Καίτης δεν μου άρεσε το κομμάτι. Εκεί μου άρεσε η Καίτη! Νομίζω ότι αδικήθηκε η Μαντώ. Πολύ ωραίο κομμάτι και εκπληκτική φωνή. Αλλά κάθε χρόνο παίζουν ρόλο διαφορετικά πράγματα τελικά.”

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved