Έζησαν τον εφιάλτη της ανορεξίας αλλά βγήκαν νικήτριες! Επώνυμες Ελληνίδες εξομολογούνται…
Showbiz

Έζησαν τον εφιάλτη της ανορεξίας αλλά βγήκαν νικήτριες! Επώνυμες Ελληνίδες εξομολογούνται…

Άρνηση για φαγητό, έλλειψη διάθεσης, κούραση, τριχόπτωση... αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα της νευρικής ανορεξίας, που έζησαν πολλές επώνυμες γυναίκες της Ελληνικής showbiz!

Μια φωτογραφία, μια δήλωση, μια επίσκεψη σε νοσοκομείο στάθηκαν αφορμή να συζητηθούν κι έπειτα να μιλήσουν οι ίδιες δημόσια για το πρόβλημα διατροφικής διαταραχής που πέρασαν, με στόχο όπως τόνιζαν να βοηθήσουν κι άλλα νεαρά κορίτσια που βρίσκονται στα πρόθυρα ή που ήδη βιώνουν την ασθένεια!


Η Ζέτα Δούκα ήταν η πρώτη επώνυμη που παραδέχτηκε δημόσια το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και μέχρι σήμερα φωνάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί «Μην πολεμάς το σώμα σου. Αγάπησε το». «Κάτι εφιαλτικό. Θα μπορούσα να έχω πεθάνει», λέει και αποκαλύπτει «Όλα άρχισαν από ένα χαζό... πείραμα. Ξεκίνησε ως μια προσπάθεια ελέγχου του εαυτού μου, ήθελα να δω με πόσο λίγη τροφή μπορώ να ζήσω. Μετά πέρασα στην άλλη φάση, αυτή της βουλιμίας. Έτρωγα και έκανα εμετό για να μην παχύνω. Μπορούσα να κάνω εμετό ακόμη και 10 φορές την ημέρα. Έπρεπε να πάρω κάποιες ορμόνες για να επανέλθει το σύστημα του οργανισμού μου σε φυσιολογική κατάσταση». Η Ζέτα Δούκα σήμερα προεδρεύει στην «ΑΝΑΣΑ» η οποία έχει σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη, την αποκατάσταση και στήριξη εκείνων που πάσχουν από νευρική ανορεξία.

Η Μάρα Δαρμουσλή σε πρόσφατη συνέντευξη της παραδέχτηκε πως πέρασε από τη φάση της ανορεξίας αλλά και της βουλιμίας δίνοντας μεγάλη μάχη για τις ξεπεράσει! «Βρέθηκα ξαφνικά μαζί με άλλες 85 κοπέλες από ολόκληρο τον κόσμο και η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη», λέει στο Πρώτο θέμα γυρνώντας τον χρόνο πίσω και θυμάται: «Ήταν τρελό αλλά μας ζύγιζαν τρεις φορές την ημέρα. Ίσως για να μας κρατούν στην τσίτα. Μάζευα τα κομμάτια μου για να κάνω φωτογράφιση και μετά κατέρρεα. Όταν γύρισα ήμουν 47 κιλά. Με είδε ο μάνατζερ μου και μου είπε: «Πώς έχεις γίνει έτσι σαν κρεμάστρα; Δεν πρόκειται να δουλέψεις έτσι». Ταρακουνήθηκα καθώς όλα είχαν γίνει για την δουλειά. Με επιμονή και υπομονή ξεπέρασα την ανορεξία», αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Ωστόσο η μάστιγα αυτή έχει πολλά κεφάλια και μου γύρισε σε πολυετή βουλιμία. Κάτι που συνειδητοποίησα όταν πλέον είχαμε στήσει την «ΑΝΑΣΑ». Επειδή δεν έκανα του εμετούς που προειδοποιούν κάποιον ότι έχει κάποια διατροφική διαταραχή, δεν έδινα σημασία. Ήμουν όμως συνεχώς στα γυμναστήρια. Μπορούσα να τρέχω πάνω στον διάδρομο επί τρεις ώρες. Με όλες τις συνέπειες, τους τραυματισμούς, τους πόνους , την εξάντληση πέρα από τα όρια», αποκάλυψε.

Ακόμη μια επώνυμη που παραλίγο να περάσει από αυτή τη κατάσταση ήταν και η Ολυμπία Χοψονίδου. «Έτρωγα μόνο σαλάτες και φρυγανιές με αποτέλεσμα να αισθάνομαι για μεγάλο χρονικό διάστημα αδύναμη και να έχω συνεχώς ζαλάδες. Όλοι μου έλεγαν πόσο είχα αλλάξει και πόσο είχε αγριέψει το πρόσωπό μου». Το περιστατικό αυτό δεν βίωναν για πρώτη φορά οι γονείς της Ολυμπίας, αφού όταν ήταν 16 ετών και για περίπου δύο χρόνια ήταν στα 48 κιλά. «Τότε πραγματικά είχε κλείσει το στομάχι μου και οι γονείς μου είχαν φθάσει στο σημείο να επιμένουν να με πάνε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς με αρκετή προσπάθεια επανήλθα».

Χωρίς φόβο η Ανδρεανή Τσάφου παραδέχτηκε δημόσια πως η νευρική ανορεξία παραλίγο να την οδηγήσει στον θάνατο! Με την επιμονή της, βγήκε νικήτρια από την μάχη με: «τη νευρική ανορεξία και το θάνατο σε ηλικία μόλις 13 ετών», δήλωνε η ίδια χαρακτηριστικά στο περιοδικό Esquire. Όταν έχει βγει αλώβητη από μια τέτοια περιπέτεια τότε μπορεί να τα κάνει όλα, αν και έχει ακόμη ανασφάλειες, οι οποίες όμως την οδηγούν σε σίγουρη επιτυχία. «Ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου είμαι εγώ για αυτό κι έχω ανασφάλειες και συνεχώς θέλω να βελτιώνομαι σε όλα τα επίπεδα», είχε πει χαρακτηριστικά το όμορφο μοντέλο.

Η Νάντια Καρβέλη έζησε κι αυτή τον εφιάλτη της ανορεξίας στα 19 της χρόνια. «Το έζησα στα 19 μου χρόνια. Ήταν κάτι το οποίο αν δεν περάσει μια κοπέλα δεν ξέρει τι βάσανο και πόσο οδυνηρό είναι. Γι' αυτό συνιστώ στα νέα μοντέλα ποτέ να μην μπουν σε μια διαδικασία να μην τρώνε, απλά για να βλέπουν ότι είναι αδύνατες και να κάνουν καριέρα. Αυτό δεν μετράει πλέον. Ήμουν 40 κιλά και με ύψος 1.74. Είχα πονοκεφάλους, ζαλάδες και θυμάμαι απλά ότι δεν είχα όρεξη να τρώω. Το πέρασα όμως από ό,τι θυμάμαι με τη βοήθεια της οικογένειας και πήρα κάποια κιλά πριν πέσω σε κατάθλιψη».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την Shaya, η οποία άρχισε να χάνει τα μαλλιά της εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας! « Όταν ήμουν δεκαοχτώ, πριν ακόμα δηλώσω συμμετοχή στο «Pop Stars», είχα φτάσει σε σημείο να τρώω εκατό γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, Παράλληλα έκανα πολλές ώρες γυμναστική, τρώγοντας ουσιαστικά τίποτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω αδύναμη, να μου πέσουν τα μαλλιά και να φτάσω στα όρια της νευρικής ανορεξίας. Τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να καταστρέψω τον οργανισμό μου, ενώ τώρα τρώγοντας υγιεινά και σωστά, χωρίς να στερούμαι τίποτα, μπορώ να έχω το επιθυμητό βάρος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved