Ελένη Πετρουλάκη: «Μου είχαν στείλει επιστολές κάποιοι παπάδες γιατί νόμιζαν ότι η yoga είναι αίρεση και ότι προάγει τον βουδισμό!»
Showbiz

Ελένη Πετρουλάκη: «Μου είχαν στείλει επιστολές κάποιοι παπάδες γιατί νόμιζαν ότι η yoga είναι αίρεση και ότι προάγει τον βουδισμό!»

Η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για την Yoga, πώς την γνώρισε, αλλά και για τα… προβλήματα που αντιμετώπισε από την Εκκλησία, καθώς θεωρήθηκε από κάποιους αιρετική.

«Προσπαθούσα να αποβάλω το άγχος και έψαχνα διάφορους εναλλακτικούς τρόπους. Για τη γιόγκα ευθύνεται η πεθερά μου. Ήξερε κάποιον σε μια πόλη στη Σερβία, ο οποίος ήταν 20 χρόνια στο Θιβέτ και είχε ασχοληθεί με τη γιόγκα και τη βιοενέργεια. Έτσι πήγα και τον βρήκα. Μου είχε πει τότε ότι όλα αυτά που κάνεις, τα βάρη και το αερόμπικ, είναι άσκοπη κατανάλωση ενέργειας, μπλοκάρεις τα τσάκρας σου και δεν μπορείς να μείνεις έγκυος! Ετσι γνώρισα τη γιόγκα και τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις. ∆ιάβασα πολλά βιβλία, είδα DVD, ενώ πήγα για δύο μήνες και στη Νέα Υόρκη για σεμινάριο power yoga. Οταν γύρισα στην Ελλάδα πρόσθεσα σε ό,τι είχα μάθει τις πέντε θιβετιανές ασκήσεις και ισομετρικές ασκήσεις και έφτιαξα το δικό μου σύστημα power yoga. Οταν αποφάσισα να φτιάξω τα DVD, επί μήνες μάζευα όλη τη γειτονιά στο σπίτι μου στη Βούλα και κάναμε μάθημα για να δω τι αποτελέσματα έχει στο σώμα. Ολα αυτά 13 χρόνια πριν. Ο κόσμος δεν δέχτηκε εύκολα τη γιόγκα. Τότε ακόμα δεν ήξεραν τι είναι και πώς λειτουργεί. Είχαν εμπιστοσύνη μόνο στα βάρη και στο αερόμπικ. Αντιμετώπισα δυσκολίες ακόμα και από την Εκκλησία. Μου είχαν στείλει επιστολές κάποιοι παπάδες γιατί νόμιζαν ότι είναι αίρεση και ότι προάγει τον βουδισμό! Εγώ είχα δημιουργήσει ένα σύστημα γυμναστικο-γιόγκα, ένα νέο είδος εκγύμνασης και αυτό τους εξηγούσα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved