Γιώργος Αλκαίος: “Για τη μουσική δεν φοβάμαι ποτέ”
Showbiz

Γιώργος Αλκαίος: “Για τη μουσική δεν φοβάμαι ποτέ”

Ο Γιώργος Αλκαίος ανανεωμένος, πολύ αισιόδοξος και με πίστη στο τραγούδι του, το “Opa”, διεκδικεί μέσω του Ελληνικού τελικού της Eurovision που πραγματοποιείται αυτήν την Παρασκευή, την εκπροσώπηση της χώρας στο θεσμό και μόλις λίγες μέρες πριν μας μιλάει για την απόφασή του αυτή, τα σχέδια και τα όνειρά του, το κομμάτι του, το άγχος αλλά και τις εκπλήξεις που ετοιμάζει.





- Μετά από πολλά χρόνια που σε γενικές γραμμές έχεις δεχτεί κάποιες πιέσεις για να συμμετέχεις στη Eurovision πώς το αποφάσισες;



“Όλη η κατάσταση έχει ξεκινήσει από κολλητούς φίλους όπως ο Διονύσης Σχοινάς και ο Γιάννης Αντωνίου. Είχαν ακούσει το τραγούδι πριν από ένα-ενάμιση χρόνο που το είχα γράψει και το είχα στο μυαλό μου για τη Eurovision και φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε το demo -ο Γιάννης δηλαδή έγραψε μισό στίχο και τον άλλο οι friends -και ξεκινήσαμε με το Διονύση και όλα τα παιδιά αυτή την προσπάθεια. Στείλαμε στην ΕΡΤ το τραγούδι, άρεσε και ξεκινήσαμε.”



-Είσαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την πορεία του τραγουδιού αυτές τις λίγες μέρες που έχει ακουστεί;



“Είμαι ευχαριστημένος γενικά από το τραγούδι και από το πως πλασάρουμε τον εαυτό μας μέσα από αυτή τη διαδικασία. Όλοι πιστεύουμε ότι η βραδιά του τελικού θα είναι το 100% γιατί πιο πριν δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ακόμα και η παρουσίαση της ΕΡΤ που έγινε μέσα στο στούντιο δεν μπορεί να δείξει το 100%. Για όλους, όχι μόνο για μένα. Νομίζω ότι η βραδιά του τελικού είναι το πιο σημαντικό πράγμα.”




-Λένε ότι για έναν φτασμένο καλλιτέχνη η Eurovision δεν είναι σκαλοπάτι ή πάτημα. Αντιθέτως είναι μεγάλη παγίδα σε κάποιες περιπτώσεις . Φοβήθηκες καθόλου όταν σου πέρασε από το μυαλό να στείλεις το κομμάτι;



“Για τη μουσική δεν φοβάμαι ποτέ! Ποτέ δε φοβήθηκα. Και ο Σάκης (Ρουβάς) είναι φτασμένος και η Έλενα η Παπαρίζου και η Καλομοίρα και ο Σαρμπέλ ήταν στο ξεκίνημά του οπότε θα ήταν δύσκολο ή περίεργο. Νομίζω ότι είναι μια γιορτή της μουσικής. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία αν σου δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσεις κάτι ή να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ότι όποιος πάει θέλει δεν θέλει, θα δώσει το 100%.”



-Έχεις άγχος για τη βραδιά του τελικού ή το έχεις δει πιο χαλαρά;



“Άγχος έχουμε όλοι. Χαλαρά δεν μπορούμε να το δούμε. Είμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό έτοιμοι, τώρα δουλεύουμε τα τελειώματα της χορογραφίας και το πως θα στηθούμε. Πάμε στον τελικό χωρίς να είμαστε τόσο αγχωμένοι γιατί είμαστε πολύ σίγουροι γι' αυτό που παρουσιάζουμε. Από εκεί και πέρα θα είχαμε άγχος καθαρά αν τυχόν δεν μας βγούνε κάποια πράγματα στη σκηνή (ηχητικά κτλ), γιατί οι πρόβες γίνονται σε άλλο χώρο εδώ και δύο μήνες οπότε αυτά είναι καθαρά τεχνικά προβλήματα. Ο κόσμος θα κρίνει αυτό που θα δει.”



-Ποιες είναι οι δικές σου φιλοδοξίες αν περάσει το “Opa” και πάτε στο Όσλο;


“Θα είναι πάρα πολύ εύκολο να καταλάβει τον τίτλο ο Ευρωπαίος γιατί γνωρίζει το Opa, το κομμάτι είναι ρυθμικό και δεν είναι ένα τραγούδι που θα προσπαθήσει να μπει σε διαδικασία στο αν θα “φανούμε” ή όχι. Από μόνο του το τραγούδι “φαίνεται”. Εμείς απλώς έχουμε να δώσουμε την ενέργειά μας και το 100%”




-Ο Διονύσης είχε πει ότι άμα περάσετε.... θα σας θυμούνται χρόνια στο Όσλο...



(γελάει) “Το σίγουρο είναι ότι αν περάσουμε και είμαστε η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα μας θυμούνται γιατί είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πολύ χαμογελαστοί, με πάρα πολύ χιούμορ. Ο Διονύσης μάλλον έτσι θα το είπε. Είναι πολύ λογικό γιατί είμαστε πολύ κοντά μεταξύ μας όλοι. Είμαστε μεγάλη παρέα."



-Αν δε συμμετείχες στο θεσμό, ως μουσικός ή ως ακροατής ποιο από τα υπόλοιπα τραγούδια θα ψήφιζες;



“Πρέπει να τα δω τη βραδιά του τελικού. Σαν τραγούδι και σαν παραγωγή μου αρέσει της Σάνυ Μπαλτζή. Είναι και πολύ έξυπνο και σαν ρεφρέν. Από εκεί και πέρα είναι το τι θα παρουσιάσει ο καθένας γιατί όλη η βραδιά θα έχει πολλές εκπλήξεις.”



- Κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν δεχτεί για τη σκηνική τους παρουσία τη βοήθεια του Φωκά Ευαγγελινού. Εσύ έχεις δική σου χορογράφο...



“Τη χορογραφία την έχει κάνει η Έμμυ Ζαριάν. Πρέπει να το δείτε πρώτα. Λόγω του ότι βρίσκομαι στο χώρο τόσα χρόνια και έχω δει πολλές χορογραφίες νομίζω ότι είναι σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να τη δείτε και να σας εξηγήσει μετά τον τελικό η ίδια τι έχει κάνει γιατί έχει φτιάξει μια τρομερή χορογραφία με ιστορία.”



-Θα δούμε έναν νέο Γιώργο. Είσαι και πάρα πολύ ανανεωμένος...



“Είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογία. Κι εγώ προσωπικά είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Θέλω να ζήσω τον Ελληνικό τελικό πάρα πολύ καλά και να είμαι πολύ καλά!”



-Ποιοί είναι οι συντελεστές του Opa;



“Η μουσική είναι δική μου και οι στίχοι του Γιάννη Αντωνίου και των friends (Διονύσης και Τόλης Σχοινάς, Δημήτρης και Μάνος Χορταριάς, Σταύρος Αποστόλου και Κασσιανή Καραγκιουλέ). Ο Παντελής Μήτσου έχει αναλάβει τα ρούχα και ο Πάνος Σταυριανός το styling. Είμαστε μια παρέα τα τελευταία 10 χρόνια. Βλέπουμε ταινίες μαζί, πηγαίνουμε μαζί διακοπές, δουλεύουμε μαζί και είπαμε να κάνουμε το βήμα και να περάσουμε καλά. Να μην το δούμε σαν διαγωνισμό και αγχωθούμε. Βέβαια άγχος υπάρχει, αλλά το κλειδί είναι ότι είμαστε όλοι μια παρέα και θα είμαστε πάρα πολύ καλά!”




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved