Κώστας Αρζόγλου: «Έχουν λείψει στον Έλληνα οι Κυριακές και οι ομορφιές τους»
Showbiz

Κώστας Αρζόγλου: «Έχουν λείψει στον Έλληνα οι Κυριακές και οι ομορφιές τους»

Ο Κώστας Αρζόγλου ο οποίος είναι αυτόν τον καιρό ένας εκ των συντελεστών της μουσικοθεατρικής παράστασης «Ξημερώνει Κυριακή» που ανεβαίνει στο θέατρο «Ελληνικός Κόσμος», κάτι θα ξέρει καλύτερα από τις Κυριακές που λείπουν στον σημερινό Έλληνα.

«Αυτό που έχει λείψει στον Έλληνα είναι οι Κυριακές και οι ομορφιές τους» λέει στη real ο ίδιος και συνεχίζει: «Αντί λοιπόν να πληθύνουν οι Κυριακές, κάποιοι τυχάρπαστοι οικονομολόγοι συμβουλεύουν να κάνουμε ακόμη και τις Κυριακές μας καθημερινές. Είναι επιεικώς ανίδεοι. Αυτοί μας έσπρωξαν σε μια εβδομάδα όλο καθημερινές, μας οδήγησαν σε έναν εφιάλτη ατελείωτο, χωρίς φως κανένα».

Η νοσταλγία πρέπει να συνδυάζεται και με την πίστη ότι κάθε εποχή είναι έτοιμη για γέννα. Θα ήταν άδικη η οποιαδήποτε καταδίκη. Συμφωνείτε;

«Η νοσταλγία είναι κάτι στατικό και εύκολο. Όλοι μπορούν να αναπολούν τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος τους. Αλλά η μνήμη έχει άλλη προοπτική, «την προοπτική μιας εγκυμοσύνης». Θα γεννήσει κάτι που δεν το θέλησε ούτε ο μεν ούτε ο δε, ούτε ο παραδέ! Κάτι τρίτο, κάτι καινούργιο, κάτι που, αν προσπαθήσεις να το καθορίσεις, το σκοτώνεις. Διαπράττεις άμβλωση».

«Τίποτε δεν μας ενώνει καλύτερα από μια κοινή καλλιτεχνική συγκίνηση». Αν κάτι είναι απαραίτητο, είναι αυτό το πλησίασμα, έτσι ακριβώς όπως το εννόησε ο Σεφέρης.

«Μόνο η σύναξη για ακόμα μία καλλιτεχνική συγκίνηση μας γεμίζει με τη βεβαιότητα ότι νιώθουν και άλλοι το ίδιο. Αυτή την κοινότητα σπάνια τη συναντάμε και μερικές φορές καθόλου. Στο θεατρικό μας «Ξημερώνει Κυριακή», ευτυχώς, τη νιώθουμε. Αυτούς που δεν τη γεύτηκαν ποτέ τους λυπάμαι. Είναι οι τύποι που μας έκαναν να αποκτήσουμε κράτος προτού γίνουμε έθνος. Αυτοί οι ίδιοι θα με πουν ρομαντικό και θα ξεμπερδέψουν»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved