Χρήστος Φερεντίνος: «Περάσαμε μια εποχή που η επικαιρότητα και το Lifestyle κυριάρχησαν τηλεοπτικά»
Showbiz

Χρήστος Φερεντίνος: «Περάσαμε μια εποχή που η επικαιρότητα και το Lifestyle κυριάρχησαν τηλεοπτικά»

Γιατί έβγαλαν τα κανάλια από το πρόγραμμα τους τα τηλεπαιχνίδια ή εκπομπές δρόμου όπως το «Ακούνα ματάτα», που έκαναν νούμερα;

«Οι εκπομπές δρόμου είναι δύσκολη υπόθεση. Θέλουν πολύ μεράκι, πολλή δουλειά και πολύ χρόνο. Υπάρχουν, βέβαια, άνθρωποι που συνεχίζουν να τις κάνουν και υπάρχει στον Alpha το «WorldParty», με δύο νέους ανθρώπους που γυρίζουν τον κόσμο. Αλλά σε τέτοια πρότζεκτ χρειάζεται και η ανάλογη τρέλα. Στην Ελλάδα υπήρξε ένα μεγάλο διάλειμμα, γιατί τα στελέχη των καναλιών κινούνται με το τι πουλάει και τι όχι, και το ίδιο συνέβη και στην μυθοπλασία. Γι' αυτό και τώρα βλέπουμε τη «Μουρμούρα» και το «Παρτάλι» να είναι στα πάνω τους ύστερα από μια περίοδο που λέγαμε ότι τα ελληνικά σίριαλ δεν τραβάνε. Περάσαμε μια εποχή που η επικαιρότητα και το Lifestyle κυριάρχησαν τηλεοπτικά. Αλλά στην τηλεόραση χρειάζεται ποικιλία και τα τηλεπαιχνίδια είναι μέρος της ποικιλίας αυτής.

-Οι χρυσές εποχές μπορεί να επανέλθουν ή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί;

«Αυτή την εποχή δεν μπορεί να δοθεί απάντηση. Έχει αλλάξει το τοπίο και απομακρυνόμαστε από τα παλιά. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να έρθουν ξανά μεγάλα διαφημιστικά μπάτζετ, αλλά για να γίνει αυτό απαιτούνται και άλλα πράγματα. Με 28% ανεργία δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση της κα-τανάλωσης -κι αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Το θέμα, λοιπόν, είναι να έρθει μια ισορροπία στα πράγματα και να μειωθεί η τεράστια ψαλίδα με το παρελθόν. Σκέφτομαι τους νέους που έχουν τόσα ταλέντα και όνειρα και δεν έχουν ορίζοντα. Αυτό είναι εφιαλτικό. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, δεν κολλάω στο τι ωραίο είχαμε πριν και θέλω να ελπίζω ότι οι τίτλοι τέλους θα πέσουν με χάπι έντ» τόνισε στο 7 Μέρες TV ο Χρήστος Φερεντίνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved