Γιάννης Κότσιρας: «Αν είσαι εμπορικός τραγουδιστής, ενοχλείς όταν δεν μπορούν να σε εκμεταλλευτούν»
Showbiz

Γιάννης Κότσιρας: «Αν είσαι εμπορικός τραγουδιστής, ενοχλείς όταν δεν μπορούν να σε εκμεταλλευτούν»

Ο Γιάννης Κότσιρας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» και εκεί μίλησε για όλα.

Αναφερόμενος στο lifestyle είπε: «Υπάρχει ένας μύθος γύρω από αυτό. Όπως το ευρύτερο έντεχνο τραγούδι έβγαλε τη φήμη για τους άλλους, τους "αντιπάλους", ότι εκεί δεν ακούς μουσική και είναι όλα ξεφτίλα, έτσι η αντεπίθεση είναι ότι πας στους έντεχνους και μιζεριάζεις και δεν περνάς καλά. Αυτά είναι και λίγο θέματα lifestyle, αλλά ειδικά την προηγούμενη δεκαετία υπήρξε ένα lifestyle που ειδικά εμείς ήμασταν πολέμιοί του. Γιατί, ειδικά αν είσαι εμπορικός τραγουδιστής, ενοχλείς όταν δεν μπορούν να σε εκμεταλλευτούν. Οπότε, ποια ήταν η αντιπαλότητα; Βγάζουμε βρώμες ότι αν πας στον Κότσιρα θα μιζεριάσεις.
Μιλάω για ένα συγκεκριμένο lifestyle που για μένα ως ένα βαθμό ήταν λέπρα. Υπήρχε μεγάλη του έκφανση που εκφράστηκε από συγκεκριμένα media, συγκεκριμένα περιοδικά, συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο εγώ έβλεπα ως λέπρα. Δεν είχε να κάνει με τη δουλειά, αλλά με το τι εσώρουχα θα φορέσεις, πόσο θα δείξεις το γυμνό σου σώμα στην τηλεόραση και με ποιον κοιμήθηκες χθες βράδυ. Πού υπάρχει η μουσική μέσα σε όλο αυτό; Δεν είναι ότι εγώ το απορρίπτω, δεν το βλέπω πολέμιο, αλλά δεν με αφορά».
Γιατί είπε όχι στο «Τhe Voice»; «Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με έκαναν να αρνηθώ. Περισσότερο ο λόγος που αρνήθηκα ήταν πρακτικός, επειδή δεν προλάβαινα. Υπήρχε, όμως, και ένας ιδεολογικός λόγος, που τον εξέφρασα και δεν κρύφτηκα πίσω από το δάχτυλό μου. Τη συγκεκριμένη εποχή, με αυτά που ζούμε, εγώ δεν θα μπορούσα να βρω τον εαυτό μου μέσα σε ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπές μουσικό show στο οποίο κάποια στιγμή πάλι χάνεται η μουσική. Αρχίζεις, από ένα σημείο και μετά, να ασχολείσαι με τι ειπώθηκε πίσω από τις κάμερες και να βασίζεις στο κουτσομπολιό το ενδιαφέρον σου. Επίσης, τι γίνεται μετά; Φθαρήκανε και τι έγινε; Πόσα παιδιά έχουν καταστραφεί από τα show και πόσα έκαναν καριέρα;».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved