Παύλος Τσίμας: «Η τηλεόραση δεν αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιοι την αλλάζουν»
Showbiz

Παύλος Τσίμας: «Η τηλεόραση δεν αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιοι την αλλάζουν»

Ο Παύλος Τσίμας θα μπορούσε να είναι γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την πολιτική ωστόσο προτίμησε να γράψει ένα για την τηλεόραση. Έγραψε ένα για την ιστορία της τηλεόρασης μέσα από την ιστορία του τόπου.


-Και η ζωή μας άλλαξε με πολλούς τρόπους...
«Φυσικά. Η τηλεόραση δεν αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων. Οι ίδιοι την αλλάζουν. Η τηλεόραση παρακολουθεί τις αλλαγές, καμιά φορά τις διευκολύνει, καμιά φορά τις δυσκολεύει. Αλλά δεν τις προκαλεί. Ούτε τις εμποδίζει» τόνισε στο Τηλέραμα.
-Στις «προφητείες» πιστεύετε;
«Όχι. Πιστεύω στις εκπλήξεις. Και έχω ζήσει πολλές».
-Γράφοντας το βιβλίο νιώθατε την ανάγκη να βλέπετε τηλεόραση;
«Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο για την τηλεόραση δεν μου άφηνε χρόνο για τηλεόραση. Επί μήνες κάθε πρωί χανόμουν στα αρχεία του κράτους και στις παλιές" εφημερίδες ψάχνοντας, και κάθε βράδυ' μετά τη δουλειά έγραφα. Πότε να δω; Μόνο όταν έπαιζε ο Παναθηναϊκός...»
-Συμφωνείτε πως ο κάθε λαός έχει την τηλεόραση που του αξίζει, με την ίδια έννοια που έχει την κυβέρνηση που του αξίζει, την παιδεία που του αξίζει;
«Πιστεύω ότι είναι δικαιολογίες, και μάλιστα κακές δικαιολογίες. Οι πολιτικοί που ψευδολογούν και λαϊκίζουν και... μαυρογιαλουρίζουν δικαιολογούνται λέγοντας "αυτά θέλει ο λαός". Και εκείνοι που κάνουν κακή, χυδαία τηλεόραση λένε "αυτά θέλει το κοινό", επειδή οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι καλύτερο».
-Τι πιστεύετε πως αξίζει στον ελληνικό λαό;
«Να τον σέβονται περισσότερο, να μην του χαϊδεύουν τ' αφτιά, να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του, να μην τον κολακεύουν, να τον θεωρούν ώριμο να δεχτεί το αληθινό και άξιο για το καλύτερο. Και εκείνοι που κάνουν πολιτική και εκείνοι που κάνουν τηλεόραση».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved