Γιάννης Βούρος: Η σύλληψή του, το ΚΘΒΕ και οι στόχοι
Showbiz

Γιάννης Βούρος: Η σύλληψή του, το ΚΘΒΕ και οι στόχοι

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Γιάννης Βούρος συνελήφθη για χρέη στο ΙΚΑ. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους που βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

«Η σύλληψή μου οφειλόταν σε χρέη προηγούμενων διοικήσεων του ΚΘΒΕ, τα οποία έχουν ρυθμιστεί αλλά κάποια από τις ρυθμίσεις διέφυγε, από το ΙΚΑ, αυτή τη φορά» εξηγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και συνεχίζει μιλώντας στη real για τους στόχους που έχει σε σχέση με το θέατρο: «Ένα Κρατικό Θέατρο οφείλει να είναι κύτταρο πολιτισμού, να προσφέρει παιδεία. Στους καιρούς της κρίσης, οι δημιουργικές συνεργασίες είναι μονόδρομος. Αγωνιζόμαστε ώστε το ΚΘΒΕ να μην είναι είδος πολυτελείας και χαμηλώσαμε αισθητά το κόστος των εισιτηρίων».

Οι «Πέρσες» θα είναι η κεντρική σας καλοκαιρινή υπερπαραγωγή. Αγωνία;

Πράγματι, υπερπαραγωγή, παρότι η σόουμπιζ είναι πλέον μια υψηλού ρίσκου επιχείρηση. Αισθάνομαι σιγουριά για το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και για το πώς θα υποστηριχθεί το περιεχόμενο αυτού του αντιπολεμικού έργου του Αισχύλου, που σκηνοθετεί η Νικαίτη Κοντούρη. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Γιώργος Κολοβός».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved