Κουρεντή: «Το σύστημα μας ωθεί να μεγαλώνουμε θεωρώντας ότι θα καταφέρουμε άπειρα πράγματα»
Showbiz

Κουρεντή: «Το σύστημα μας ωθεί να μεγαλώνουμε θεωρώντας ότι θα καταφέρουμε άπειρα πράγματα»

Πολλοί θεωρούσαν δεδομένο ότι η Μυριέλλα Κουρεντή θα έφτανε στον τελικό γιατί είναι «παιχνίδι» του Mega, γεγονός που της παρείχε ένα είδος προστασίας έναντι των άλλων παικτών.

«Μπορεί να δουλεύω στο Mega αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχα και κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση ή σχέση με το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια. Απλά είμαι ηθοποιός ενός σίριαλ του σταθμού. Δεν ένιωσα ποτέ ευνοημένη και ποτέ δεν θεώρησα δεδομένο ότι θα φτάναμε στον τελικό. Οπότε δεν αντιμετώπισα τον εαυτό μου ως φαβορί» τόνισε στο ΕΓΩ.
- Προέρχεσαι από τη συγχρονισμένη κολύμβηση. Ήταν δύσκολος αυτός ο δρόμος;
«Με γαλούχησε με πειθαρχία. Μου αρέσει η ομαδικότητα. Γι' αυτό και αγαπώ να παίζω στο θέατρο. Καλείσαι να συνεργαστείς με πολύ διαφορετικούς ανθρώπους και να βρεις τη χρυσή τομή για να βγει η παράσταση. Επίσης αντιλήφθηκα ότι δεν είμαι ανταγωνιστική.»
-Αντιμετώπισες κόντρες ή ίντριγκες στον αθλητισμό;
«Όταν εμφανίστηκαν τέτοια φαινόμενα, σταμάτησα. Το συζήτησα με τους γονείς μου και εκείνοι μου είπαν «παράτησε το»
-Σε επηρέασε ψυχολογικά;
«Όχι. Με έκανε να καταλάβω ότι είμαι ένας υγιής άνθρωπος που επιλέγω να λειτουργώ με βάση το καλύτερο για εμένα. Γι' αυτό σταμάτησα. Συνέχισα όμως μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στη ζωή μου.»
- Φαντάζομαι όμως στενοχωρήθηκες βιώνοντας τέτοιες συμπεριφορές.
«Εκείνη την εποχή στενοχωρήθηκα. Τώρα δεν αφήνω να με αγγίξει τίποτα. Τότε ήμουν έφηβη και με ενόχλησε, γι' αυτό και δεν ήθελα να συνεχίσω να το ζω.»
- Βίωσες απογοητεύσεις στη ζωή σου;
«Όλοι οι άνθρωποι πιστεύω ότι περνάμε από διάφορες φάσεις στη ζωή μας. Υπήρξα μπερδεμένη και συγχυσμένη με το μέλλον μου. Το σύστημα μας ωθεί να μεγαλώνουμε θεωρώντας ότι θα καταφέρουμε άπειρα πράγματα. Ζούμε για το μέλλον και χάνουμε την ουσία που είναι το τώρα. Το βίωσα και εγώ, αλλά ευτυχώς ήμουν αρκετά αφυπνισμένη για να καταλάβω ότι δεν είναι σωστό.»
- Πέρασες περιόδους μοναξιάς;
«Ναι και ήταν πολύ εποικοδομητικές. Όταν βιώσεις μοναξιά, εκτιμάς περισσότερο τους ανθρώπους γύρω σου. Αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά "την αξία και την ομορφιά του να είμαστε καλά μεταξύ μας από το να επικρατούν εγωισμοί, αντιπαλότητες ή ανταγωνισμοί.»
-Ασχολείσαι πολύ με τη γιόγκα αναζητώντας ένα φυσικό τρόπο ζωής...
«Η γιόγκα δεν είναι μόνο άσκηση. Σε εξισορροπεί. Σε ηρεμεί και ταυτόχρονα σε δυναμώνει. Σε οδηγεί στο να τρως υγιεινά, γιατί δεν το κάνεις για την απόλαυση αλλά για την ανάγκη. Γίνεσαι πιο ολιγαρκής. Βοηθά πολύ την ψυχολογία σου. Αισθάνεσαι θετικά γιατί νιώθεις όμορφα με το σώμα σου.»
- Με ποια αφορμή αποφάσισες να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου;
«Προέκυψε εξελικτικά. Ως άνθρωπος, επιδιώκω όσο μεγαλώνω να εξελίσσομαι.»
- Είχες ποτέ εμμονές στη ζωή σου;
« Όχι. Πάντα ήμουν εξερευνήτρια. Μου άρεσε να μαθαίνω καινούργια πράγματα και να αναθεωρώ τις αξίες μου. Είμαι πολύ ανοιχτή στις αλλαγές. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος, αλλά ότι θα προχωρώ βήμα βήμα μπροστά σε όλη μου τη ζωή.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved