Πέτρος Φιλιππίδης: «Εάν κάποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να την εκφράσει αφού δει...»
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: «Εάν κάποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να την εκφράσει αφού δει...»

Μπορεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να κάνει κωμωδία, αλλά ο προσανατολισμός του έχει ήδη αλλάξει. Σκέφτεται τον Σέξπιρ και την τραγωδία.

«Με ενδιαφέρει η τραγωδία. Είμαι πολύ κοντά στο να την αντιμετωπίσω. Πόσο πια να περιμένω; Νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλή φάση για να το κάνω. Αισθάνομαι έτοιμος και ώριμος. Το έχω ανάγκη» τόνισε στο TV Έθνος.
Το κοινό τον έχει συνηθίσει αλλιώς. Δεν σκέφτεται το ρίσκο; «Είναι ρίσκο μόνο ο τρόπος που εγώ θέλω να γίνει.». Και τα σχόλια; «Εάν κάποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να την εκφράσει αφού δει... Υπάρχει ένα κακό συνήθειο στην Ελλάδα. Κρινόμαστε πριν κάνουμε κάτι. Κάποιοι εκ προοιμίου καλά, κάποιοι εκ των προτέρων αρνητικά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, όπως είναι το λογικό και το σωστό».
«Η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλη την κοινωνία έχει επηρεάσει και το θέατρο», διαπιστώνει. Παρ' όλα αυτά υπάρχει το εντυπωσιακό φαινόμενο ότι το θέατρο ανθεί. «Ίσως επειδή στην κρίση ο άνθρωπος έχει ανάγκη τα καλά πράγματα. Και το θέατρο είναι κάτι καλό συνολικά». Μήπως και λόγω προσφορών και μάρκετινγκ; «Οι πολιτικές μάρκετινιγκ δεν βοηθούν το θέατρο σε βάθος χρόνου. Το υποτιμούν. Είμαι υπέρ της διατίμησης. Δεν μπορεί ο κόσμος να διαλέγει εισιτήριο. Πρέπει να διαλέξει θέατρο». Από την άλλη υπάρχει πλουραλισμός: «Η φτήνια, η ανεργία, η απουσία οράματος βαφτίζεται Τέχνη. Βλέπουμε μια παράσταση στην αποθήκη ενός νεοκλασικού στην Πλάκα και τη θεωρούμε πρωτοπορία... Και υπάρχει πολύς πειραματισμός, δίχως αποτέλεσμα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved