Κλειώ-Δανάη Οθωναίου: «Αν  μετρήσω τα χρόνια που δεν κάνω διακοπές μπορεί να με πιάσει το παράπονο»
Showbiz

Κλειώ-Δανάη Οθωναίου: «Αν μετρήσω τα χρόνια που δεν κάνω διακοπές μπορεί να με πιάσει το παράπονο»

Εκτός από το θέατρο απολαύσαμε την Κλειώ-Δανάη Οθωναίου και στη μεγάλη οθόνη.

«Έκανα την πρώτη μου ταινία φέτος με την υπογραφή, στη σκηνοθεσία του αγαπημένου Θανάση Τσαλταμπάση. Μόνο που δεν μπόρεσα να το χαρώ όσο ήθελα. Δεν είχα χρόνο ούτε στην πρεμιέρα να πάω. Αυτό είναι το κακό του να μένεις μακριά από την Αθήνα! »Οι «Πέρσες» του Αισχύλου είναι ένα αντιπολεμικό έργο... Είναι ιστορική τραγωδία. Ο Αισχύλος έρχεται να ξαναπεί την ιστορία από την πλευρά των ηττημένων. Σκεφτείτε πόσα θα ανακαλύπταμε για την ανθρώπινη φύση, αν διδασκόμασταν την ιστορία όχι μόνο από τους νικητές. Το έργο διαδραματίζεται στην Περσία που εκείνη την εποχή είναι η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη. Μια αυτοκρατορία λίγο πριν από την πτώση της. Στα μάτια του θεατή γίνεται αυτή η τρομερή αλλαγή. Να βλέπει τον ισχυρό γεμάτο αλαζονεία για τη δύναμη του να κατακρημνίζεται. «Που με την αλαζονεία του και το άθλιο φρόνημα του νόμιζε πως μπορεί να νικήσει τους θεούς» τόνισε στο 7 Μέρες TV.
- Σας θυμίζουν τίποτα αυτά;
«Στην παράσταση συνεργάζεστε με τον Γιάννη Φερτή... Είναι ένας υπέροχος συνεργάτης. Το πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι το ξέρουμε όλοι. Είναι επίσης ο Άκης Σακελλαρίου με τον οποίο ήμασταν μαζί, επί σκηνής, όλο το χειμώνα. Είναι πολύ σπουδαίος στο ρόλο του. Επίσης, ο εξαιρετικός Λάζαρος Γεωργακόπουλος είναι ο αγγελιαφόρος. Η παράσταση θα παιχθεί την Επίδαυρο στις 15 και 16 Αυγούστου... Είχα τη χαρά και την τύχη να παίξω και στο παρελθόν στην Επίδαυρο. Είναι ιερός τόπος, για όλους μας, νομίζω. Εκεί όλα παίρνουν άλλη αξία.»
-Διακοπές θα πάτε;
«Έχω πολλά χρόνια να κάνω διακοπές. Αν τα μετρήσω, μπορεί να με πιάσει το παράπονο. Θέλω πάρα πολύ να βρεθώ μια εβδομάδα σε ένα νησί, να μπω στο νερό και μην βγαίνω».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved