Νίκος Μαστοράκης: «Μία νέα γενιά είναι θωράκιση για το μέλλον της χώρας»
Showbiz

Νίκος Μαστοράκης: «Μία νέα γενιά είναι θωράκιση για το μέλλον της χώρας»

Με το μάτι του έμπειρου κινηματογραφιστή που διαθέτει, ο Νίκος Μαστοράκης είναι σε θέση να μιλάει για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του κινηματογράφου αλλά και για το ποιο πραγματικά πιστεύει πως είναι το μέλλον για την έβδομη τέχνη, ειδικά στη χώρα μας.

Σε ερώτηση για τη χρησιμότητα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο γνωστός σκηνοθέτης δηλώνει στη real: «Αν ο σπάταλος αυτός οργανισμός (που υπηρέτησε πιστά κομματικά μπιλιετάκια επί δεκαετίες) σκόπευε να είχε ανοίξει μ' αυτό τον τρόπο τη διεθνή αγορά, θα έπρεπε να έχει αναδιοργανωθεί όλα αυτά τα χρόνια της επιδημικής ψευδοκουλτούρας του. Άλλωστε τίποτα το κρατικοδίαιτο δεν πάει μπροστά, ή, για να χρησιμοποιήσω πρόσφατο επιχείρημα Σαμαρά: «δείτε τον ΟΤΕ της ιδιωτικοποίησης».

Βλέπετε να υπάρχει μέλλον;

«Με την εισβολή της τεχνολογίας των «έξυπνων κινητών» στη ζωή μας, νέα παιδιά με ένα smartphone κάνουν βίντεο, μοντάρουν, ανεβάζουν στο YouTube. Από μόνη της η νέα γενιά, ξεπερνάει τα στενά όρια της χώρας, αυτοδημιουργώντας ένα νέο κύμα σκηνοθετών εξ απαλών ονύχων που σε μια μελλοντική εν ενεργεία κινηματογραφική βιομηχανία θα μάθει, θα εξελιχθεί – κοντά σε ξένους κινηματογραφιστές - και θα αποτελέσει το φρέσκο, ζεστό αίμα της τέχνης όχι όμως για χάρη της faux ιντελεγκέντσιας αλλά για χάρη του εμπορίου. Μια νέα γενιά, εξοπλισμένη με know how, είναι θωράκιση για το μέλλον της χώρας και εγγύηση για την ανάπτυξη της φυματικής βιομηχανίας του θεάματος στην Ελλάδα. Όλα τα τελευταία αποτελούν ευχολόγιο, αλλά εγώ όσο ζω ελπίζω»...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved