Καβογιάννη-Κωνσταντίνου: «Ο άνθρωπος, αν δεν είχε χιούμορ, θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει»
Showbiz

Καβογιάννη-Κωνσταντίνου: «Ο άνθρωπος, αν δεν είχε χιούμορ, θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει»

Ποιος είναι ο λόγος που η «Λυσιστράτη» παίζεται ξανά και ξανά στις καλοκαιρινές σκηνές; Θεωρούνε η Καίτη Κωνσταντίνου και η Μαρία Καβογιάννη ότι σήμερα, που «έχουμε πόλεμο» λόγω κρίσης, είναι ακόμα πιο επίκαιρο;


Μ.Κ.: «Ναι, το πιστεύω. Ζούμε οικονομικό πόλεμο. Αυτά που λέει το έργο συμβαίνουν και τώρα, η ζωή μας κάνει κύκλους. Δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτα. Οι άνθρωποι είμαστε ατελείς και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ιδανική πολιτεία, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο Πλάτωνας την ονειρεύτηκαν. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιδράσουμε. Είναι ανακούφιση η επικοινωνία μέσω αυτού του έργου, αν και τα προβλήματα πάντα παραμένουν. Και μόνο που ονειρευόμαστε μας κάνει έστω στιγμιαία να νιώθουμε μια κοινή κραυγή σε όλα αυτά που μαστίζουν την κοινωνία και τον κόσμο» τόνισε στο TV Ζαππινγκ.
Κ.Κ.: Ο Αριστοφάνης είναι ένας πολύ μεγάλος ποιητής και όλα τα έργα του μετά από 2.500 χρόνια συνεχίζουν να έχουν την ίδια αξία. Αν σκεφτούμε την πολιτική κατάσταση εκείνης της εποχής, ταιριάζει με το τώρα, αφού έχουμε ένα είδος πολέμου. Επίσης, η θέση της γυναίκας, που μπορεί να έχει εξελιχθεί σε σχέση με το τότε, αλλά όχι πάντα και παντού.»
-Πιστεύετε ότι το χιούμορ σώζει στους καιρούς που ζούμε; Λειτουργεί λίγο σαν βάλσαμο; Μ.Κ.: «Πάντα το χιούμορ λειτουργεί σαν βάλσαμο στις ψυχές μας. Είναι μια τεράστια εφεύρεση. Ο άνθρωπος, αν δεν είχε χιούμορ, θα ήταν δύσκολο να επιβιώσει, καθότι η ίδια η ζωή είναι απρόβλεπτη. Οι άνθρωποι έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι δεν θα ζήσουμε για πάντα. Το χιούμορ κάνει τη ζωή μας ωραία και μας κάνει να αντιμετωπίζουμε πιο αισιόδοξα τις δύσκολες καταστάσεις.»
Κ.Κ.: «Νομίζω ότι είναι ένας καταλύτης. Δεν φτάνει βέβαια, αλλά σώζει σε αρκετές περιπτώσεις»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved