Γνωστή παρουσιάστρια αποκαλύπτει: «Έχω 9 χρόνια ψυχοθεραπείας στην πλάτη μου»
Showbiz

Γνωστή παρουσιάστρια αποκαλύπτει: «Έχω 9 χρόνια ψυχοθεραπείας στην πλάτη μου»

Αποκαλύπτει πως για εννέα ολόκληρα χρόνια έκανε ψυχοθεραπεία ενώ αυτή τη περίοδο, μετά τον χωρισμό της, δεν χρειάστηκε τις συμβουλές ψυχολόγου.

Ο λόγος για την Μαίρη Συνατσάκη.
Συμβουλεύτηκες ψυχολόγο αυτή την περίοδο της ζωής σου;
«Όχι. Έχω 9 χρόνια ψυχοθεραπείας στην πλάτη μου τα οποία ολοκλήρωσα πριν από ένα χρόνο. Άντλησα όση γνώση είχα πάρει όλα αυτά τα χρόνια και μπόρεσα να αντικρίσω την κατάσταση με έναν τρόπο που έχω εκπαιδευτεί να κάνω μετά την ψυχοθεραπεία. Εξάλλου, αυτός είναι και ο ρόλος της ψυχοθεραπείας. Δε σε κάνει τέλειο, φανταστικό. Αισθάνεσαι στεναχώρια και θλίψη. Μαθαίνεις απλώς πώς να χειρίζεσαι τις καταστάσεις με ειλικρίνεια και υγεία»
Τι σε δίδαξε λοιπόν αναφορικά με αυτό το κομμάτι;
«Αυτό που με δίδαξε είναι πώς και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν αξία και οφείλουμε να τα βιώνουμε. Παλαιότερα τα αποσιωπούσα, δεν τους έδινα σημασία, έκανα ότι δεν υπάρχουν. Έμαθα ότι όλα είναι πολύ χρήσιμα. Πρέπει να πάρεις το χρόνο και το χώρο σου. Αν κάποιος έχει χωρίσει και προσπαθεί να το παίξει cool στον εαυτό του και τους γύρω, ίσως είναι χρήσιμη αυτή η συνέντευξη μόνο και μόνο για να του πω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να βιώσεις τον πόνο, τη θλίψη και την αλλαγή, παρά να την αποφύγεις», αποκαλύπτει στο περιοδικό Εγώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved