Γιάννης Στάνκογλου: «Έχουμε τα φόντα να παίξουμε σε δουλειές του εξωτερικού»
Showbiz

Γιάννης Στάνκογλου: «Έχουμε τα φόντα να παίξουμε σε δουλειές του εξωτερικού»

Ο Γιάννης Στάνκογλου σε συνέντευξή του εξομολογήθηκε την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες.

Ποια αίσθηση σου άφησε η επίσκεψη σου στις Κάννες;

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία να είσαι μέρος αυτής της δουλειάς, της ταινίας που έκανε ο Πάνος Κούτρας, με εξαιρετικό σενάριο. Ήταν και τιμητικό, εκτός από το ότι βρεθήκαμε εκεί και περάσαμε όλο αυτό με το κόκκινο χαλί, τα φλας, και το ότι άρεσε πάρα πολύ η ταινία. Το να είσαι όρθιος στον κινηματογράφο και να σε χειροκροτούν για κάποια λεπτά οι ξένοι γι' αυτό που έχεις κάνει ήταν πολύ όμορφη εμπειρία και μακάρι να μου ξανασυμβεί. Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο».

Το ελληνικό σινεμά μπορεί να «μιλήσει» μια... παγκόσμια γλώσσα;

«Πιστεύω ότι πια ότι το ελληνικό σινεμά έχει αρχίσει και μιλάει μια παγκόσμια γλώσσα. Αν βρεθούν τα μέσα και βοηθήσει το κράτος σε αυτό, σίγουρα θα μπορέσουμε να εξάγουμε ένα προϊόν, όπως είναι το σινεμά, άσχετα με το ότι δεν έχουμε τη γλώσσα που πουλιέται σε όλο τον κόσμο. Με τις εμπειρίες μας και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε σινεμά θα μπορούσε να γίνει κάτι πολύ όμορφο. Υπάρχουν πια και ωραία σενάρια».

Έχουμε τα φόντα;

«Έχουμε τα φόντα να παίξουμε σε δουλειές του εξωτερικού».
Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved