Λυδία Κονιόρδου: «Σε τέτοιους καιρούς κρίσης χρειάζεται η τέχνη και η πνευματική αναζήτηση»
Showbiz

Λυδία Κονιόρδου: «Σε τέτοιους καιρούς κρίσης χρειάζεται η τέχνη και η πνευματική αναζήτηση»

Μία μεγάλη μορφή της τέχνης της υποκριτικής στη χώρα μας, η σκηνοθέτης, ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής Λυδία Κονιόρδου δίνει τη δική της εκδοχή για το πώς μπορεί ο Έλληνας να αντιμετωπίσει την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Κυρίως σε τέτοιους καιρούς κρίσης χρειάζεται η τέχνη και η πνευματική αναζήτηση γενικότερα. Οι περίοδοι κρίσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τις υλοποιήσεις αλλαγών μεγάλων στο πνευματικό επίπεδο» τονίζει στο culturenow η ίδια και συνεχίζει: «Η ανθρωπότητα δεν μπορεί και δε θέλει άλλο να πορεύεται όπως πριν, ή ακόμα οι ακραίες μορφές αδικίας, απληστίας και ιδιοτέλειας καλούν τις κοινωνίες σε αφύπνιση της συνείδησης και επαναπροσδιορισμό των αξιών τους, των επιδιώξεων και των προτεραιοτήτων του τρόπου ζωής. Σήμερα με την παγκοσμιοποίηση, βλέπουμε πια καθαρά πόσο αλληλοεξαρτώμενες είναι οι κοινωνίες μας και οι ζωές του καθενός από εμάς, και πόσο τυφλό και ανόητο είναι να κυνηγάμε μόνο την ατομική και ιδιωτική μας υπόθεση , αδιαφορώντας για τον διπλανό μας και το δημόσιο συμφέρον.
Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, επομένως η συμπόνια, η αλληλεγγύη , η αποδοχή του Άλλου είναι πνευματικές αξίες και ιδέες που εκφράζονται και διαδίδονται και μέσα από τις μορφές της τέχνης. Γι' αυτό και ο κόσμος, παρά την κρίση, δεν παύει να πηγαίνει στο θέατρο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved