Λήδα Πρωτοψάλτη: «Άντρες παίζουν γυναικείους ρόλους και γυναίκες αντρικούς. Γιατί, ρε παιδιά; Για τη φιγούρα;»
Showbiz

Λήδα Πρωτοψάλτη: «Άντρες παίζουν γυναικείους ρόλους και γυναίκες αντρικούς. Γιατί, ρε παιδιά; Για τη φιγούρα;»

Η Λήδα Πρωτοψάλτη έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, όμως ξεκαθαρίζει πως θα επέστρεφε μόνο για ένα έργο ποιότητας...

«Την ξέρω καλά (σ.σ. την τηλεόραση) από τότε που ήταν στα σκαριά της» λέει η ηθοποιός και συνεχίζει: «Τότε γράφονταν σπουδαία σενάρια, οι ηθοποιοί ήταν υποδειγµατικοί, πρόσεχαν τη δουλειά τους, όχι αυτό το «χύµα» που έχει πάρει κεφάλι σήµερα. Κωµωδία, σου λέει. Εγώ δεν έχω γελάσει µε κωµωδία που να 'χω δει στην τηλεόραση τελευταία. «Αυτά θέλει ο κόσµος», είναι το µοτίβο που επαναλαµβάνεται. Οχι, ο κόσµος θέλει να δει και να ακούσει -και στο θέατρο- τα µεγάλα κείµενα, τους µεγάλους συγγραφείς. Όχι αλλοιωµένους, όπως τους παρουσιάζει η ευρωπαϊκή αβανγκάρντ: τον ανόητο «Αµλετ» του Οστερµάιερ ή την ξεβράκωτη Αγαύη στις «Βάκχες» του Λάνγκχοφ».

Αισθάνεστε ότι ανήκετε σε άλλη «σχολή»;

«∆εν ξέρω για σχολές. Εγώ κοιτάω τη δουλειά του ανθρώπου. Μπορείς να δεις µε σεβασµό το κείµενο; Τα περισσότερα παιδιά δεν ξέρουν να παίξουν σήµερα επειδή αγνοούν τα µεγάλα κείµενα κι έτσι η ψυχούλα τους δεν λαλάει. Το θέατρο είναι δούναι-λαβείν. Όχι στραπατσάρισµα για την πρόκληση. Μπορείς, παιδάκι µου, να παίξεις τον Αµλετ; Όταν τον έπαιξαν οι Ρώσοι µε τον Σµοκτουνόφσκι στην Αγγλία, οι Εγγλέζοι -που ήταν δικό τους πράγµα- σηκώσαν τα χέρια ψηλά. Ένας σκηνοθέτης και καλός ηθοποιός, πολύ φίλος µου, µου πρότεινε να παίξω τον... Βασιλιά Ληρ. «Αν µου εξηγήσεις το γιατί, θα το κάνω» του απάντησα. ∆εν ήξερε. Για να πρωτοτυπήσουµε; Μα, αν δεν έχεις επιχείρηµα, σηµαίνει πως θες απλώς να κάνεις τζερτζελέ, να κάνεις εφέ γύρω από τον εαυτό σου. Να πούµε ότι η Πρωτοψάλτη θα παίξει Ληρ. Άντρες παίζουν γυναικείους ρόλους και γυναίκες αντρικούς. Γιατί, ρε παιδιά; Για τη φιγούρα; Πρέπει να έχεις κάπου να το στηρίξεις».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved