Γιάννης Βούρος: «Στόχος μου είναι να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν»
Showbiz

Γιάννης Βούρος: «Στόχος μου είναι να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν»

Ο Γιάννης Βούρος συμπλήρωσε 15 μήνες στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Όπως λέει και ο Αϊνστάιν, ο χρόνος είναι σχετικός. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια» τόνισε στο ΕΓΩ.
-Προσαρμοστήκατε εύκολα;
«Θα πρέπει να είσαι πολύ περίεργος για να μην προσαρμοστείς στη Θεσσαλονίκη, η οποία σου παρέχει τα πάντα, σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε περίεργος. Νομίζω ότι γενικά είμαι προσαρμοστικός και καλόβολος.»
- Κάποιο ελάττωμα σας;
« Είμαι πολύ εύπιστος και αντιμετωπίζω τα πάντα και τους πάντες με πολύ καλές προθέσεις. Αυτό, πολλές φορές, μου επιστρέφει σαν μπούμερανγκ.»
-Κάποιοι είπαν ότι αναλάβατε τη θέση λόγω της εμπλοκής σας στην πολιτική.
« Λογικό, αυτονόητο και μοιραίο. Όταν αναλαμβάνει κάποιος μια διοικητική θέση σε οποιονδήποτε φορέα, προβάλλονται τα αρνητικά. Βέβαια ήταν λίγες αυτές οι αναφορές, καθώς έπειτα από 34 χρόνια ο χώρος με γνωρίζει πολύ καλά. Στόχος μου είναι να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν και να διαψεύσω αυτούς που είχαν τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις.»
-Ποια ήταν η πιο ωραία στιγμή μέχρι τώρα;
« Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει εκ νέου το ΚΘΒΕ. Εκτός από την αμιγώς καλλιτεχνική πλευρά του ρεπερτορίου και των παραγωγών, συνεργαζόμαστε πια με πολλούς φορείς και έχουμε έντονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό έργο.»
- Η χειρότερη να υποθέσω ότι ήταν η σύλληψη σας για τα χρέη του ΚΘΒΕ προς το ΙΚΑ;
«Όχι. Δεν με νοιάζει αν συλληφθώ και πάλι. Αν πρόκειται να λυθεί το θέμα του ΚΘΒΕ με αυτό τον τρόπο, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν γίνεται ένας οργανισμός που παρουσιάζει τέτοια αύξηση στα έσοδα του να μην μπορεί να ορθοποδήσει εξαιτίας χρεών του παρελθόντος.»
- Η χειρότερη στιγμή πια ήταν τελικά;
«Οι δύο παραστάσεις οι οποίες δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ως διευθυντής δεν πρέπει να μιλώ έτσι, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής, ώστε, όταν θα βγω να πω ότι αυτή η παράσταση είναι εξαιρετική, να ξέρει ο κόσμος ότι είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να κρύβομαι, είναι θέμα αξιοπρέπειας.»
-Αληθεύει ότι κοιμάστε στο γραφείο σας;
«Στις αρχές ναι. Τώρα όχι.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved