Βάσια Παναγοπούλου: «Αν η κοινή ζωή γίνει βάσανο, τότε δεν πρέπει να παραμένεις παντρεμένος»
Showbiz

Βάσια Παναγοπούλου: «Αν η κοινή ζωή γίνει βάσανο, τότε δεν πρέπει να παραμένεις παντρεμένος»

Η Βάσια Παναγοπούλου χώρισε πρόσφατα. Γιατί πιστεύει ότι δεν κρατούν οι σχέσεις σήμερα όπως παλιότερα;

«Δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι γέρασαν μαζί ήταν πάντα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι. Εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές κοινωνικές συμβάσεις, πολλά «πρέπει» και «μη», που κρατούσαν τους ανθρώπους μαζί. Ποιος θα τολμούσε πριν από 20 χρόνια να πει «είμαι ομοφυλόφιλος»; Θα ήταν δακτυλοδεικτούμενος. Τώρα μπορείς να διεκδικείς τη διαφορετικότητα σου. Ο γάμος έχει να κάνει με αυτή την κοινωνική απελευθέρωση. Αν η κοινή ζωή γίνει βάσανο, τότε δεν πρέπει να παραμένεις παντρεμένος. Η ιστορία του γάμου έχει να κάνει πολύ με το «ξεπερνώ το εγώ μου». Αν υπάρχουν δύο «εγώ», δεν μπορεί να υπάρξει γάμος. Ούτε συμβίωση. Ούτε καν σχέση. Πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε χώρο στον άλλο» τόνισε στο ΕΓΩ.

-Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άντεξαν οι γάμοι σας; Ξεκίνησαν με προοπτικές και κατέληξαν ως βάσανο;
«Οι άνθρωποι παντρεύονται για να είναι ευτυχείς. Όταν κάτι συμβαίνει και ξεκινά η «μη ευτυχία», πρέπει να έχουν την ωριμότητα να κάνουν βήματα πίσω, αλλά αυτά δεν μπορεί να τα κάνει μόνο ο ένας. Όπου κυριαρχεί το «εγώ», δεν μπορεί να υπάρξει το «εμείς».

-Ήσασταν καλή σύζυγος;
«Θεωρώ ότι ήμουν μια πολύ καλή σύζυγος, γιατί ήμουν πάντα πάρα πολύ κοντά. Στο βαθμό που μπορούσα τουλάχιστον. Για να είσαι κοντά σε κάποιον, πρέπει να σε αφήνει και ο άλλος να το κάνεις.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved