Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν ξεχνάω ποτέ την ιδιότητα μου ως πολίτη»
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν ξεχνάω ποτέ την ιδιότητα μου ως πολίτη»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παρουσιάζει το «Seat». Πώς πάνε τα γυρίσματα στο παιχνίδι το οποίο αγάπησε ο κόσμος τελικά;

«Αν κρίνω από τις τηλεθεάσεις που είναι καλές σ' ένα σταθμό πολύ συγκεκριμένο, όπου η ενημέρωση είναι το βασικό στοιχείο του, πάει πολύ καλά. Μάλιστα, μερικές φορές διπλασιάζει και υπερδιπλασιάζει την ακροαματικότητα στον ΣΚΑΪ, όπως επίσης στο νεανικό κοινό έχει περάσει κι άλλες εκπομπές. Νιώθεις ωραία όταν σου λένε ότι κάτι πάει καλά και ειδικά στο νεανικό κοινό υπάρχουν τέταρτα που ξεπερνάει τις ειδήσεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον οποιονδήποτε. Αυτό σας κάνει να νιώθετε ωραία; Με κάνει να νιώθω ισορροπημένος, γιατί εγώ αποδέχτηκα να κάνω αυτό το πράγμα, που με ενδιέφερε επαγγελματικά και ήθελα να βάλω ό,τι πιο αληθινό υπάρχει από πλευράς μου, όσον αφορά στην εκφορά του λόγου μου, στην τοποθέτηση μου την ιδεολογική. Μου δόθηκαν ευκαιρίες στο παιχνίδι να πω πράγματα που δεν μπορούσα να τα πω αλλού» τόνισε στο ένθετο Τηλεόραση.

-Οπως;
«Υπάρχει ερώτηση όπου αναφέρεται ο ναύαρχος Παππάς, εγώ δεν θα έλεγα ποτέ ποιος ήταν και τι έκανε κατά τη διάρκεια της χούντας που τον γνώρισα. Τοποθετήθηκα όσον αφορά στον τρόπο που αντιστάθηκε. Υπήρξε ερώτηση για τον Εμπειρίκο, οπότε πήρα θέση για την ποίηση στη σύγχρονη εποχή, για τον ίδιο τον ποιητή, για τις προβοκάτσιες των πολιτικών, οπότε ήταν μια αφορμή, εκτός από το να παίξουμε και να βρεθούμε, να συστηθούμε, γιατί εγώ συστήνω προσωπικότητες, αναφέρω φέρ' ειπείν με το τι ασχολείται ο καθένας, αν είναι ενεργός, άνεργος και ανενεργός, για τη σημασία των χρημάτων, δηλαδή θέματα που αφορούν στην κοινωνία μας. Γιατί δεν ξεχνάω ποτέ την ιδιότητα μου ως πολίτη.»

-Εσείς θα παίρνατε μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Οσο οξύμωρο και να φανεί, φοβάμαι ότι θα ντρεπόμουν, παρόλο που εμφανίζομαι από το '80 στην τηλεόραση. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν έπαιρνα μέρος. Πάντως, το παιχνίδι έχει μια αξιοπρέπεια και αυτός είναι ο λόγος που το έκανα.»


©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved