Θάνος Πετρέλης: «Ο χώρος του τραγουδιού είναι σαν πεδίο μάχης»
Showbiz

Θάνος Πετρέλης: «Ο χώρος του τραγουδιού είναι σαν πεδίο μάχης»

Για πολλά χρόνια ο Θάνος Πετρέλης ήταν στην πρώτη γραμμή του καλλιτεχνικού στερεώματος. Τι λάθη έκανε;

«Υπάρχουν πολλές συγκυρίες στη δουλειά μας, αλλά δεν θα τις χαρακτήριζα λάθη. Από το 2003 έως το 2009 όντως ήμουν στην πρώτη γραμμή. Ολοι οι καλλιτέχνες κάνουν ένα μεγάλο peak, είναι η περίοδος που χτίζειις, καθιερώνεσαι, μπαίνεις στην Α' κατηγορία. Ημουν ένα φρέσκο προϊόν, είχα μαζί μου τον Φοίβο στην καλύτερη επαγγελματική του περίοδο, είχα τον ΑΝΤ1, τη Heaven και τους ραδιοφωνικούς τους σταθμούς. Στη συνέχεια, έφυγα μαζί με τον Φοίβο από τη Heaven γιατί έφτιαξε τη δική του δισκογραφική εταιρεία και αποφάσισα να είμαι μαζί του στο νέο του ξεκίνημα. Τότε θεώρησα ότι ήταν φυσιολογική επιλογή γιατί ο Φοίβος είχε φτιάξει τον Θάνο με τα δικά του τραγούδια και θα ήταν μεγάλη αχαριστία εκ μέρους μου να μην πάω» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

-Από την άλλη όμως και ο ΑΝΤ1 σε έφτιαξε
«Όλες οι επιλογές έχουν το κόστος τους. Θα μπορούσα να είχα κάνει την άλλη επιλογή και τώρα να μου έλεγαν ότι στάθηκα αχάριστος απέναντι στον Φοίβο. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του ΑΝΤ1. Ήμουν σ' ένα σταυροδρόμι και έπρεπε να διαλέγω. Εξάλλου με τον Φοίβο -πέρα από την επαγγελματική σχέση- μας συνδέει και μια καλή φιλία. Το 2006 με πάντρεψε, οπότε είναι και κουμπάρος μου.»

-Με την εμπειρία που έχεις σήμερα δεν θεωρείς λάθος να σου γράφει τραγούδια μόνο ένας άνθρωπος;
«Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απόλυτο σωστό και λάθος. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες και συγκυρίες. Το καλό με έναν συνθέτη ο οποίος σε γνωρίζει είναι ότι ράβει πάνω σου τα τραγούδια. Από την άλλη, ίσως να υπάρχει μια επανάληψη και μονοτονία. Αντίστοιχα, όταν υπάρχουν πολλοί συνθέτες κάποιος θα φωτίσει μια διαφορετική πλευρά σου κι αυτό να είναι καλό για τον κόσμο. Φυσικά, το μείον είναι ότι, αν δεν σε ξέρει, μπορεί το τραγούδι να είναι δη κρίνουμε πάντα εκ του αποτέλέσματος ,τόσα χρόνια έκανα επιτυχία με τον Φοίβο, έτσι συνέχιζα.»

- Και τι γίνεται μετά το 2009;
«Στη Spicy υπάρχει η λογική του CD single και όχι της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς. Αυτή όμως με βρίσκει αντίθετο, αλλά δεν μπορούσα να πάω κόντρα στο ρεύμα. θεωρώ πως αυτό ήταν από τα πράγματα που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα στην πορεία μου. Δεν είναι καλό να βγάζεις όλη τη χρονιά δύο τραγούδια. Απομακρύνεσαι από το κοινό σου. Επειδή ο χώρος του τραγουδιού είναι σαν πεδίο μάχης, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι κυκλοφορούν δώδεκα τραγούδια τον χρόνο κι εγώ έχω μόνο δύο, είναι σαν να πηγαίνω στον πόλεμο με δύο σφαίρες ενώ ο άλλος έχει δώδεκα. Οι πιθανότητες της νίκης είναι με τον άλλον.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved