Γιάννης Μπέζος: «Όταν το χρήμα πάει σε ανθρώπους που δεν έχουν παιδεία, είναι καταστροφικό»
Showbiz

Γιάννης Μπέζος: «Όταν το χρήμα πάει σε ανθρώπους που δεν έχουν παιδεία, είναι καταστροφικό»

Ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξή του με αφορμή τον ήρωα που υποδύεται στο θέατρο μίλησε για τους Έλληνες και την συμπεριφορά τους.

Στη θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντόφλες», που παρουσιάζετε στο Θέατρο Βρετανία, ο στρατηγός Δεκαβάλας είναι ρομαντικός και ενθουσιώδης. Είναι ελαττώματα αυτά για την εποχή μας;

«Δεν είναι ελαττώματα, αλλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς και αν αυτά είναι εκμεταλλεύσιμα ή όχι».


Έχετε κοινά χαρακτηριστικά με τον ήρωα;
«Όχι ιδιαίτερα. Είναι ένας άνθρωπος του καθήκοντος».


Εσείς δεν είστε;
«Είμαι. Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Επειδή στη χώρα μας όλα διαστρεβλώνονται, πολλοί το περιορίζουν στην έννοια... του καθήκοντος προς την πατρίδα. Η πατρίδα όμως δεν είναι αφηρημένη έννοια. Σχετίζεται με το πώς συμπεριφερόμαστε έξω, πόσο σεβόμαστε το περιβάλλον και την πόλη που ζούμε, αν μιλάμε άσχημα στους υφισταμένους μας, με το πώς φερόμαστε στα παιδιά μας, ποια είναι η δημόσια εικόνα μας. Έχεις μια υποχρέωση απέναντι στο σύνολο».

Οι Έλληνες είμαστε περισσότερο του «φαίνεσθαι» απ' ό,τι του «είναι»;
«Αυτό είναι σίγουρο. Βλέπετε τα αποτελέσματα τώρα. Αυτά που ζούμε είναι δείγμα της αγραμματοσύνης, του "αρχοντοχωριατισμού", της αμάθειας και της επιπολαιότητας. Όταν το χρήμα πάει σε ανθρώπους που δεν έχουν αγωγή και παιδεία, είναι καταστροφικό».

Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved