Ο δικαστικός Γολγοθάς της Θάλειας Προκοπίου και τα 2 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη
Showbiz

Ο δικαστικός Γολγοθάς της Θάλειας Προκοπίου και τα 2 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη

Σε λίγες ηµέρες εκδικάζεται στα ελληνικά δικαστήρια η αγωγή που είχε καταθέσει το 2005 η Θάλεια Προκοπίου εναντίον ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών µε την οποία διεκδικεί 2.000.000 ευρώ, επικαλούµενη ηθική βλάβη.

Αφορµή για να ξεκινήσει η ηθοποιός αυτόν τον δικαστικό γολγοθά, ο οποίος µάλιστα ήδη µετράει δέκα χρόνια, στάθηκε µία φωτογραφία της ως πρωθιέρειας στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, την οποία χρησιµοποίησε η εταιρεία σε διαφήµιση για κινητά τηλέφωνα. Η διαφήµιση, σύμφωνα με τη real, δηµοσιεύτηκε σε πολλά περιοδικά στην Κίνα, ένα εκ των οποίων έτυχε να πέσει στα χέρια της Θ. Προκοπίου, καθώς σε αυτό φιλοξενούνταν και συνέντευξή της. «H Θάλεια Προκοπίου ήταν το πρώτο πρόσωπο στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000, στους χειµερινούς του Σολτ Λέικ 2002 και της Αθήνας 2004», εξηγεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος της όµορφης ηθοποιού, Φίλιππος ∆ηµητρίου για την υπόθεση και συνεχίζει: «Στην απαρχή της τελετής, χωρίς την οποία δεν νοούνται αγώνες, όταν η φλόγα αφίετο και η Θάλεια Προκοπίου την αναλάµβανε, τα µάτια εκατοντάδων εκατοµµυρίων ανθρώπων ήταν στραµµένα σε εκείνη. Η λάµψη της φλόγας και της επιλεγµένης πρωθιέρειας ακτινοβολούσε αφιλοκερδώς στην οικουµένη. Η ηθοποιός έλαβε γνώση της παράνοµης διαφήµισης από το περιοδικό Arena, το οποίο το 2004 ήταν κορυφαίο κινέζικο αθλητικό περιοδικό». Ο ίδιος συνεχίζει επισηµαίνοντας: «∆εν θα αναφερθώ στο ότι µετά το συµβάν που έλαβε σηµαντικές διαστάσεις το 2004 δεν επελέγη εκ νέου ως πρωθιέρεια για το Πεκίνο 2008». Και καταλήγει: «Αυτή η υπόθεση την έχει θίξει ψυχολογικά τόσο, που ακόµη και σήµερα δεν το έχει ξεπεράσει».
Η Θάλεια Προκοπίου, από την πλευρά της, είναι αποφασισµένη να φτάσει το µαχαίρι έως το κόκαλο καθώς, όπως παραδέχεται, όταν είδε για πρώτη φορά τη συγκεκριµένη διαφήµιση, δεν µπορούσε να πιστέψει πως κάποιος είχε αποφασίσει να εκµεταλλευτεί εµπορικά την ιδιότητά της ως πρωθιέρειας των Ολυµπιακών Αγώνων, τη στιγµή που η ίδια είχε αρνηθεί σε όλους όσοι την προσέγγιζαν κάτι ανάλογο. «Όταν έλαβα το περιοδικό Arena µε τη συνέντευξή µου, έµεινα άφωνη όταν είδα το πρόσωπό µου ένθετο σε έγχρωµη οθόνη κινητού τηλεφώνου, σε ολοσέλιδη διαφήµιση της συγκεκριµένης εταιρείας, ενώ είχα αρνηθεί να διαφηµίσω και να εκµεταλλευτώ εµπορικά τη θέση µου, σε όλες τις εταιρείες που µε προσέγγισαν. Ειδικά όταν στην ίδια τη συνέντευξη δήλωνα ότι κατάφερα να φέρω σε πέρας την αποστολή µου µε τη ''βοήθεια των θεών'', όπως τιτλοφορήθηκε η συνέντευξη», λέει η ίδια.
Οπως επισηµαίνει ο δικηγόρος της, οι διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα λόγω του ότι η εναγόµενη εταιρεία έχει έδρα την Κίνα. «Μπορεί να έχουν γίνει δικαστήρια στην Ελλάδα, αλλά και µόνο οι επιδόσεις των αγωγών στην Κίνα πήραν χρόνια για να ολοκληρωθούν», καταλήγει ο Φίλιππος ∆ηµητρίου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved