Βάσια Παναγοπούλου: «Δεν μετάνιωσα για την παράσταση Corpus Christi»
Showbiz

Βάσια Παναγοπούλου: «Δεν μετάνιωσα για την παράσταση Corpus Christi»

Για το αν μετάνιωσε που έκανε την παράσταση «Corpus Christi» αλλά και αν φοβήθηκε για τη ζωή της εξαιτίας των ακραίων αντιδράσεων, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Βάσια Παναγοπούλου.


Μετάνιωσες τελικά για εκείνη την παράσταση;
«Όχι βέβαια! Είναι ένα θεατρικό έργο και, όπως έχουμε το δικαίωμα να πηγαίνουμε στο βιβλιοπωλείο και να αγοράζουμε ένα βιβλίο, έτσι μπορούμε να επιλέγουμε ποια ταινία ή παράσταση θα δούμε. Το Corpus Christi δεν παίχτηκε σε ανοιχτό χώρο ή χωρίς εισιτήριο. Παίχτηκε σε θέατρο, όπου ο θεατής ερχόταν συνειδητά και πλήρωνε το εισιτήριό του. Κι αν δεν του άρεσε η παράσταση, είχε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φύγει. Εγώ αυτό θεωρώ ότι είναι πολιτισμός»


Και οι αντιδράσεις που υπήρξαν;
«Ήταν απίστευτη και ακραία καφρίλα»


Φοβήθηκες για τη ζωή σου;
«Ναι. Κι εγώ και όλοι όσοι πολιορκούμασταν εκείνες τις μέρες στο Χυτήριο. Κυρίως, όμως, στενοχωρήθηκα. Κατάλαβα ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει ποια είναι πλέον η ελληνική πραγματικότητα. Η πολιορκία κράτησε πολλές μέρες. Ο συγγραφέας του έργου, Terrence McNally, είχε πει για τα επεισόδια: «Άλλο θέατρο δεν θα είχε αντέξει τόσο. Ποτέ δεν περίμενα ότι ένα έργο που μιλάει για την αγάπη θα δημιουργούσε τόσο μίσος». Το θέατρο ουσιαστικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει και η οικονομική καταστροφή που προέκυψε από όλο αυτό ήταν τεράστια! Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στο Χυτήριο ήταν μόνο η αρχή. Κι αν κάτι μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση, αυτό ήταν ότι τα επεισόδια έγιναν μεν είδηση στα δελτία, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με το τι ακριβώς συνέβη»


Δηλαδή;
«Πώς κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν θα παιχτεί μια θεατρική παράσταση; Γιατί αυτό ήταν η πρώτη πράξη μιας εντελώς φασιστικής συμπεριφοράς, που αργότερα είδαμε να εφαρμόζεται τόσο με την αποδοχή άλλων περιστατικών όσο και στα εκλογικά αποτελέσματα. Κι αν με ρωτούσες τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να με οδηγήσει στο να φύγω από τη χώρα, η απάντησή μου θα ήταν «αυτή ακριβώς η κατάσταση», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved