Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Έγιναν απύθμενα λάθη, καταρρακώθηκε ένας ολόκληρος λαός»
Showbiz

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Έγιναν απύθμενα λάθη, καταρρακώθηκε ένας ολόκληρος λαός»

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Και φωτίζει μέσα από αυτές την Πρωτοψάλτη και τα νέα της στοιχήματα αλλά ελάχιστα την Άλκηστη. Είναι και αυτό επιλογή χρόνων και δεν αλλάζει;

«Η προσωπική ζωή, όπως το λέει πεντακάθαρα η λέξη, είναι «προσωπική» και τη φυλάω ως κόρη οφθαλμού - και από θέση και από άποψη ζωής. Αν θέλεις να σου σκιαγραφήσω λίγο την Αλκηστη εκτός σκηνής, αγαπάω αυτούς που αγαπούν τη ζωή, μου αρέσει να ξυπνάω και να κοιμάμαι νωρίς (όταν δεν έχω παραστάσεις), γιατί η ώρα που «σκάει» ο ήλιος είναι αυτή που με εμπνέει. Μου αρέσουν ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα ταξίδια, λατρεύω τη θάλασσα, μου αρέσει το ψάρεμα και το κολύμπι, είμαι άνθρωπος της εξοχής..." τόνισε στην Real.
-Ξέρουμε τι έχει κερδίσει-κατακτήσει στο πέρασμα του χρόνου π Πρωτοψάλτη. Τι έχει κερδίσει-κατακτήσει όμως η Αλκηστη;
«Είμαι χορτασμένος άνθρωπος και τυχερός. Πήρα και έδωσα αγάπη και σεβασμό όχι μόνο στον επαγγελματικό μου χώρο, αλλά και στην προσωπική μου ζωή και δεν μετακινώ ούτε ένα τόσο δα βοτσαλάκι από την παραλία της ζωής μου.»
-Πόσο πληγώθηκες από την οικονομική κρίση;
«Ολοι λίγο-πολύ πληγωθήκαμε και δεν νιώθω καθόλου άνετα βλέποντας γύρω μου... Η μελαγχολία, η αβεβαιότητα που έκλεψε το γέλιο και τη χαρά, αυτή η γλυκόπικρη γεύση δεν μας ταιριάζει. Προσπαθώ να αγναντεύω το μέλλον με αισιοδοξία και θέλω να ελπίζω ότι το νέο πολιτικό σύστημα θα μας δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο της εποχής. Σίγουρα η οικονομική κρίση άφησε πληγές, όχι μόνο οικονομικές αλλά κυρίως στην ψυχή μας.»
-Πόσο παρακολουθείς τις εξελίξεις και όλα όσα πρωταγωνιστούν στην πολιτική –και όχι μόνο- ζωή μας;
«Η πολιτική και οι πολιτικοί...Τι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια! Το αδιανόητο. Εχουν περάσει 15 χρόνια από τον καινούργιο αιώνα και είμαστε πίσω στην ουρά του. Οι πολιτικοί μοιάζουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην κοινωνία υπάρχουν και υγιή στρώματα, δεν τα συναντούν, δεν τα γνωρίζουν, δεν τα εκτιμούν. Εγιναν απύθμενα λάθη, καταρρακώθηκε ένας ολόκληρος λαός, πέτυχα ν την απόλυτη απονεύρωση της νέας γενιάς που ήταν έτοιμη να μπει στη μάχη. Ο αριθμός των νέων οι-κονομικών μεταναστών είναι η με-γαλύτερη απώλεια στη σημερινή κοινωνία.»
-Και ο πολιτισμός;
«Ο πολιτισμός αντιμετωπίστηκε σαν είδος πολυτέλειας και όχι σαν είδος πρώτης ανάγκης. Για πόσο καιρό ακόμα θα μας «κράτα-γε» οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Για πόσο καιρό ακόμα θα μιλάμε για το παρελθόν και τις παρακαταθήκες μας; θέλω να δω την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, θέλω να μας αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και να διαγράψω για πάντα τις εικόνες των τελευταίων ετών, θέλω να ξαναδώ την Ελλάδα με την αίγλη που της αρμόζει.»
- Βλέπεις τηλεόραση;
« Βλέπω, ναι, γιατί με χαλαρώνει, αλλά βλέπω κυρίως ταινίες δράσης και πάσης φύσεως ντοκιμαντέρ, γιατί όλα έχουν ενδιαφέρον.»
-Σου έγιναν προτάσεις να συμμετάσχεις σε κριτική επιτροπή talent show, όπως έχω μάθει. Γιατί αρνήθηκες;
«Αρνήθηκα γιατί είναι εκτός της ψυχολογίας μου γενικά - και ειδικά, γιατί πιστεύω ότι οι ελπίδες που δίνονται στους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν έχουν πολύ γρήγορη ημερομηνία λήξης.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved