Η επεισοδιακή εξέταση του Καλυβάτση στο ΚΘΒΕ
Showbiz

Η επεισοδιακή εξέταση του Καλυβάτση στο ΚΘΒΕ

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης δεν έχει σπουδάσει σε δραματική σχολή. Οι εξετάσεις του στο ΚΘΒΕ ήταν... επεισοδιακές.

|Είχαμε δώσει 120 άτομα τότε εξετάσεις, πήραν τους 12 και ήμουν ο 13ος. Από το άγχος μου είπα τις Βλαβερές συνέπειες του καπνού του Τσέχοφ με δικά μου λόγια. Μπήκα στην αρχή και, στην προσπάθεια μου να πω το κείμενο όπως ήταν, κόλλησα, οπότε ζήτησα από την επιτροπή να βγω και να ξαναμπώ τελευταίος. Όταν ξαναήρθε η σειρά μου, για να μην κολλήσω, άρχισα να λέω τα λόγια από την πόρτα. Πρόσθεσα κάποια δικά μου, αφαίρεσα κάποια που δεν θυμόμουν. Δεν άλλαξα το νόημα, αλλά δεν μπορείς να «πειράζεις» τον Τσέχοφ τόσο πολύ. (Γελάει.)» τόνισε στο ΟΚ.
-Απογοητεύτηκες τότε;
« Οχι, γιατί δεν αισθανόμουν ότι ήταν ένα μέρος που μου ταίριαζε. Αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στο ΚθΒΕ, επειδή με πίεζαν φίλοι και γνωστοί που με συμβούλευαν να γίνω ηθοποιός. Μάλιστα, βλέποντας κάποιους γνωστούς μου να παίζουν, όταν αποφοίτησαν, διαπίστωσα ότι είχαν χάσει τον αυθορμητισμό τους, κι αυτό ήταν κάτι που δεν ήθελα να μου συμβεί.»
-Αισθάνεσαι μειονεκτικά απέναντι σε επαγγελματίες ηθοποιούς;
« Σέβομαι τους ανθρώπους που για τρία χρόνια της ζωής τους σπούδασαν το αντικείμενο που τους ενδιέφερε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ είναι να είμαι συνεπής σε αυτό που ζητούν, για να δημιουργώ όσο λιγότερα προβλήματα μπορώ στους συναδέλφους μου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved