Κυριακίδης: «Η δεκαετία των 50 που διανύω είναι η πιο δημιουργική για μένα»
Showbiz

Κυριακίδης: «Η δεκαετία των 50 που διανύω είναι η πιο δημιουργική για μένα»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του μίλησε για την εποχή που ήθελε λόγω της κρίσης να φύγει από την Ελλάδα αλλά σχολίασε και πώς σκέφτεται στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του.

Ένας άντρας που έχει περάσει το κατώφλι των πρώτων -ήντα πόσο διαφορετικός είναι από το 20χρονο παιδί που υπήρξε κάποτε;

«Πάρα πολύ. Αν δεν διέφερε, θα μιλούσαμε για παλιμπαιδισμό. Μπορεί οι άντρες να μένουμε παιδιά μέχρι να πεθάνουμε, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη μας μέσα στα χρόνια. Αν ήμουν όπως στα 20 μου, θα έπρεπε να αυτοκτονήσω. Χαίρομαι πάρα πολύ για το χρόνο που περνά. Γεύομαι κάθε ημέρα, κάθε έτος, κάθε δεκαετία. Με διαφορετικό τρόπο, βέβαια. Η δεκαετία των 50 που διανύω είναι η πιο δημιουργική για μένα. Έχουν φύγει οι αγωνίες του παρελθόντος και έχει μείνει η ουσία».

Πριν από δυο χρόνια είχατε δηλώσει ότι σκεφτόσασταν να μεταναστεύσετε.
«Πίστευα ότι αυτή η χώρα δεν με σέβεται και μου μαθαίνει να μην τη σέβομαι κι εγώ. Όταν έκανα αυτήν τη δήλωση, νομίζω ότι εξέφρασα την επιθυμία πολλών Ελλήνων. Σήμερα η νέα τάξη πραγμάτων με κάνει σαφώς πιο αισιόδοξο».


Τι ήταν αυτό που προκάλεσε αυτή την επιθυμία;
«Αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια είναι μια κερδοσκοπική πολιτική, που δεν σκέφτεται καθόλου τον άνθρωπο. Δουλεύουμε για να συντηρούμε ένα μεγάλο διατραπεζικό κατεστημένο. Προσωπικά, προτιμώ πιο ανθρωποκεντρικά συστήματα, αλλά αυτά δεν θα τα δώσει καμία πολιτική πλέον».


Γιατί το πιστεύετε αυτό;
«Η πολιτική δεν είναι πλέον η ύψιστη τέχνη. Είναι μια διαχείριση οικονομικών συμφερόντων και τίποτα άλλο. Φυσικά, υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Αν εγώ και οι συμπολίτες μου δεν ψηφίζαμε αυτούς που έβγαιναν, δεν θα υπήρχαν στην κυβέρνηση».


Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved