Νίκος Μουρατίδης: «Τέρμα πια η κυριαρχία των καλλιτεχνών celebrities»
Showbiz

Νίκος Μουρατίδης: «Τέρμα πια η κυριαρχία των καλλιτεχνών celebrities»

Ο Νίκος Μουρατίδης σε συνέντευξή του μίλησε για τους καλλιτέχνες και για τη δύναμη που τους προσφέρει το ίντερνετ.

Το γεγονός πως γνώρισες και έκανες παρέα με τόσους μεγάλους της τέχνης σε έχει επηρεάσει σε σημείο ώστε να γίνεις υπερβολικά εκλεκτικός;
«Έχοντας δουλέψει με ανθρώπους, όπως η Μελίνα, ο Μίνως Βολανάκης, η Ειρήνη Παππά, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ή ακόμα η Αλίκη, η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, η Μαρινέλλα, ο Δημήτρης Μητροπάνος, έχω ψηλά τον πήχη. Δεν μου αρέσει να κάνω εκπτώσεις ούτε με μετριότητες-ή αμόρφωτους και ακαλαίσθητους ανθρώπους να επικρατούν».


Γιατί όμως είσαι πολύ συχνά απορριπτικός στους νέους καλλιτέχνες;
«Κι όμως, δεν τους απορρίπτω. Ίσα ίσα τους βοηθώ. Τους καλλιτέχνες όμως, όχι τους καραγκιόζηδες».

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι χωρούν στην μουσική. Ακόμα και οι έντεχνοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα social media για την προβολή τους.
«Οι έντεχνοι δημιουργοί ή έχουν κλειστεί στο καβούκι τους ή έχουν γίνει βαρετοί. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παλέψουν τη μετριότητα με επιθετική πολιτική. Μου αρέσει που η Μόνικα και η Νατάσα Μποφίλιου έγιναν γνωστές από το ίντερνετ χωρίς να μας τις "επιβάλλουν" κάποιες εταιρείες ή κλίκες. Χαίρομαι που ο Γιάννης Χαρούλης και ο Λεωνίδας Μπάλαφας κάνουν τεράστιες συναυλίες ή όταν το CD του Βασιλικού γίνεται χρυσό».


Άνθρωποι της δικής σου γενιάς και εμπειρίας έχουν θέση στην ελληνική δισκογραφία;
«Δεν νομίζω. Όλοι αυτοί που έχουν καταντήσει τη δισκογραφία στα σημερινά της χάλια εμένα και μερικούς ακόμα της "παλιάς" σχολής μας βλέπουν πολύ περίεργα. Είναι άνθρωποι ατάλαντοι, αμόρφωτοι και χωρίς αισθητική».
Διανύουμε όμως την εποχή του Διαδικτύου. Άρα χρειάζονται τα νέα πρόσωπα που θα αλλάξουν, αν θέλεις, και τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
«Σαφέστατα. Και το πιο βασικό όλων είναι να μη φοβούνται να δοκιμάσουν το διαφορετικό. Είναι θλιβερό να μιλάς με τους παράγοντες της σημερινής δισκογραφίας και μουσικής και να σου λένε ότι ψάχνουν τη νέα Πάολα. Ευτυχώς διεθνώς η δισκογραφία έχει στραφεί ξανά στο καλό ρεπερτόριο και στους αληθινούς καλλιτέχνες. Τέρμα πια η κυριαρχία των καλλιτεχνών celebrities».


Είναι σαν να λες τέρμα στο Σάκη, την Άννα την Δέσποινα και σε πολλούς άλλους...
«Εννοώ όλους αυτούς που μας απασχολούν με τα γκομενικά τους και όχι με την τέχνη τους. Όλους αυτούς που τους βλέπουμε πιο συχνά ημίγυμνους με ένα αντηλιακό στο χέρι παρά με ένα μικρόφωνο».


Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved